o raspadu koalicije u puli

HDZ Pula: Građani Pule nisu birali objašnjenja zašto se nešto "ne može", nego razvoj, radna mjesta i podizanje kvalitete života. ZA PULU OVO JE "GODINA PROPUŠTENIH PRILIKA"

| Autor: Glas Istre
Irena Hrstić (Snimio Milivoj Mijošek)

Irena Hrstić (Snimio Milivoj Mijošek)


O današnjem raspadu koalicije oglasio se pulski HDZ. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

Proteklih deset mjeseci zajedno s našim sugrađanima u Puli svjedočimo velikim pričama novoformirane vlasti u Puli o svemu i svačemu, dopadljivim javnim istupima novoga gradonačelnika, PR-ovski artikuliranim „vizijama“ o 100.000 stanovnika, „summitima“ balkanskih gradonačelnika, livadama po kojima trče sretni ljudi... Iza svih tih priča, kada se vratimo u svakodnevni život Puležanki i Puležana, jedino što se stvarno dogodilo je da je prošlo vrijeme, a da napravljeno nije ništa – osim štete.

Nogometno igralište za djecu i hotel na Valkanama su blokirani, na rubu smo da projekt Marsovog polja propadne, gradski klub NK Istra 1961 najavljuje investiciju u kamp u Balama od skoro 40 milijuna jer u Puli se to „ne može“, da spomenemo samo neke vrlo konkretne projekte za koje ova vlast očito nema niti znanja niti sposobnosti da provede.

Istovremeno, želja da se svima dopadne, neodlučnost i neiskustvo u upravljanju političkim procesima izabranoga gradonačelnika Zoričića i njegovih partnera i partnerica u vlasti dovelo je do toga da Pula nazaduje, a aktivizam Možemo pretočen je u ideologiju koja blokira svaki projekt, svako radno mjesto, svaku investiciju koja bi Pulu učinila boljim mjestom za život, rad, sport...

Vrijedi podsjetiti da je upravo vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću kontinuirano, prvi i jedini ukazivao na destruktivne politike platforme Možemo i za to bio izložen podsmijesima raznih političkih aktera uključujući i gradonačelnika Zoričića. Isti taj gradonačelnik sada se razilazi s tom istom platformom MOŽEMO spašavajući svoju ambicioznu političku budućnost jer s Možemo te budućnosti nema.

U takvim uvjetima, napominje dr. Irena Hrstić, HDZ je „spreman na izbore u svakome trenutku ako će to pomoći da se Pula probudi i počne iskorištavati prilike i potencijale koji se pružaju. Skoro godinu dana slušamo samo zašto se nešto „ne može“. Biti vlast znači donositi odluke u realnom vremenu, ići naprijed, graditi i stvarati – a od toga nismo vidjeli ništa. Otvoreni smo razmotriti svaki projekt koji je razvojan, koji donosi prilike i radna mjesta, koji pomaže u stvaranju nove vrijednosti... S izborima ili bez njih, apeliramo na sve da budu konstruktivni jer vrijeme prolazi, a Pula stoji. Puležanke i Puležani nisu to birali, a još manje zaslužili.“

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter