ZAHVALJUJUČI VOLONTERIMA

BRIGA ZA STARIJE Pulski SUH-ovci idu na izlete i skrbe za starije sugrađane

| Autor: Duška PALIBRK
(Arhiva)

(Arhiva)


Udruga SUH Pula, kojoj je cilj zaštita interesa umirovljenika, njihovog životnog standarda, da se ne osjećaju zaboravljeni i na margini društva, provodi program skrbi za starije osobe.

Uz voditeljicu i dvije koordinatorice programa, imaju 50-ak volontera koji idu u kućne posjete starijim sugrađanima, donose im namirnice i druge potrepštine, plaćaju račune za režije, donose lijekove, naručuju i prate ih na liječničke preglede te čine druge usluge. Po potrebi volonteri povremeno i prošeću s korisnicima jer mnogi ne mogu sami izlaziti iz stana.

Oni samostalniji, pak, rado se odazivaju na druženja i izlete koje Udruga SUH često organizira za svoje članove, nastojeći im osmisliti slobodno vrijeme a pogotovo vikende. Nakon fešte za Valentinovo, sada se spremaju na večeru uz živu glazbu uoči Međunarodnog dana žena.

- Velik je interes našeg članstva za izlete, posebno na otoke pa i unutrašnju Istru koju mnogi ne poznaju dovoljno. Bili smo u Potpićnu, Lanišću, na otoku Krku. Početkom svibnja idemo na četiri dana na Brač i Hvar, a krajem svibnja je petodnevni posjet Dugom otoku i ti su izleti već popunjeni, kaže predsjednica pulske udruge SUH Mirjana Dika-Dužman te poziva sve zainteresirane umirovljenike i one koji to još nisu da im se pridruže.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter