Autor će demonstrirati i pripravljanje jednog jela. Sve će se to održati na maoni, koja će za ovu prigodu biti privezana uz plato ispred restorana Bunarina
Sutra, u 11 sati, na Bunarini će biti održana prezentacija nove autorske kuharice Budimira Žižovića "Kuharica pod jedrima". Knjiga, uz autorske natuknice, donosi 150 naputaka i prijedloga kako i što kuhati na brodu, ali i doma. Riječ je uglavnom o jednostavnim jelima s mirisima i okusima mora, proizašlim iz Žižovićevog dugogodišnjeg iskustva kuhanja na moru i kopnu.
Budimir Žižović, novinar, pjesnik i kulinar, dosad je objavio dvije knjige iz kulinarstva: "Kuharica na Plavom valu" i "Istarska domaća zimnica". Vodio je brojne radijske i televizijske emisije s tematikom o hrani. Od početka devedesetih godina osnovao je i vodio cijeli niz kulinarskih manifestacija u Istri, a još uvijek su aktualne Ucvirkenfest u Puli i Škola soljenja sardela u Fažani.
U programu prezentacije nove knjige autor će demonstrirati i pripravljanje jednog jela. Sve će se to održati na maoni, koja će za ovu prigodu biti privezana uz plato ispred restorana Bunarina. Uz light motiv jednog slavnog saksofona - Maona blues.