ponosan vlasnik autorske knjige

Mladi pulski autor Andreas Lanča na prijemu kod gradonačelnika: "Volio bih studirati astrofiziku"

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je danas, 24. listopada 2024. godine prijem za mladog pulskog autora Andreasa Lanču koji je stigao u pratnji mentora Vladimira Papića.

"Čestitam ti na svim uspjesima. Nevjerojatna je tvoja svestranost i talentiranost u raznim područjima. Iako si još mlad, ti već marljivo gradiš svoj put. Idi korak po korak i uživaj u svemu što radiš, bilo to škola, nogomet, pisanje ili bilo što drugo", rekao je gradonačelnik Zoričić koji je potom čestitao i profesoru Vladimiru Papiću koji je prepoznao talent svog učenika i poticao ga na stvaralaštvo.

Naime, Adreas je još u osmom razredu objavio zbirku priča i pjesama pod nazivom "Bio jednom jedan JA", koje su nastajale između petog i osmog razreda dok je bio član školske Multimedijalne skupine koja se između ostalog bavila i kreativnim pisanjem.

Knjiga je izdana pod mentorstvom nastavnika Vladimira Papića koji je vrlo rano prepoznao njegov talent te ga pratio i motivirao na putu kreativnog stvaralaštva, dok je samo izdavanje knjige financirala udruga "Mlada pera".

Uz to što je već ponosan vlasnik autorske knjige, Andreas je učenik prvog razreda matematičke gimnazije, perspektivan stoper u kadetskom pogonu NK Uljanik te veliki zaljubljenik u astronomiju i znanost općenito. U školi je oduvijek odlikaš, a ljetos je primio nagradu Grada Pule kao najbolji osmaš OŠ Šijana.

"Volio bih studirati astrofiziku, a paralelno nastaviti i s nogometom. Jednako me ispunjavaju i škola i nogomet. Za sada sve stižem, imam treninge četiri puta tjedno. Trudim se što više pratiti nastavu i odraditi školske obveze prije treninga", odgovara Andreas na pitanje o planovima za budućnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter