Otvorenje u travnju 2025.

Sanira se lokal na Bunarini. Doznajemo hoće li se išta mijenjati

| Autor: Doria Mohorović
(Snimila Doria Mohorović)

(Snimila Doria Mohorović)


Ugostiteljski objekt Bunarina, poznat po svojoj tradiciji okupljanja ribara, jedriličara, penzionera, obitelji i drugih gostiju, trenutačno prolazi kroz veliku obnovu. Lokal je zatvoren, a prekjučer smo ondje zatekli radnike koji su već započeli uklanjati dotrajale dijelove terase.

Među njima je bio i Matia Stojković, direktor tvrtke J.K.U. Pula d.o.o., koja je početkom godine preuzela koncesiju nad Bunarinom na razdoblje od deset godina.

Rekonstrukcija terase

- Ovo su pripremni radovi, prije nego što krenemo s konstrukcijom nosive terase. Što se tiče dinamike izvođenja, kako budu napredovali radovi, tako ćemo vidjeti što nas sve čeka. Ali plan je završiti i otvoriti objekt do 1. travnja, odgovara i najavljuje Stojković.

Kad je ovaj koncesionar preuzimao lokal, jedan od uvjeta natječaja bila je upravo rekonstrukcija terase.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

- Mijenjat ćemo konstrukciju jer je od ispod trula i treba ju sanirati. Objekt ostaje u istim gabaritima, iako naravno da će se morati zamijeniti svi truli dijelovi, inventar, instalacije, struja, voda, to je sve staro 60 godina, kao i objekt, govori Stojković.

Kaže da su svi stalni gosti, koji svakodnevno ondje dolaze na kavu, igrati karte i koji na Bunarini imaju svoje barke, upoznati s radovima.

U trlišu na kafe

Na pitanje hoće li se mijenjati koncept lokala, Stojković odgovara da sve ostaje isto, dakle, Bunarina zadržava svoj prepoznatljiv izgled i atmosferu.

- Plan je proširiti ponudu, samo što to ovisi o kapacitetu kuhinje i osoblju, ali želja je uvesti dva, tri nova jela. Nekakve velike modernizacije neće biti zbog toga što bi svi htjeli da ovo mjesto ostane i dalje u svom starom prepoznatljivom stilu kao što je i bilo, da ostane taj duh mjesta, da ostanu ljudi, da im ne bude neugodno doći u nešto premoderno. Da mogu ljudi u trlišu doći ovdje sjesti, a da im i dalje bude ugodno, naglašava Stojković.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

Podsjetimo, na javnom natječaju, provedenom krajem prošle godine, ova je tvrtka, čiji je osnivač Jedriličarski klub Uljanik, dobila koncesiju za upravljanje ugostiteljskim objektom na Bunarini kroz narednih deset godina. Prilikom preuzimanja zatekli su poprilično loše stanje objekta. Do tad je njime upravljalo pulsko gradsko poduzeće Pula usluge i upravljanje, pravni sljednik prijašnjeg koncesionara Fratarski d.o.o.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter