Gradska knjižnica Pula

Besplatne radionice za umirovljenike: Kaligrafija i ljekoviti čajevi

| Autor: Glas Istre
(Foto: GKČ Pula)

(Foto: GKČ Pula)


U Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizira novi ciklus radionica kaligrafija i ljekoviti čajevi: ovom prigodom za osobe treće životne dobi.

Ciklus čine četiri međusobno povezne radionice u Čitaonici kluba umirovljenika koje će se održavati utorkom (22. 10., 29. 10., 5.11., 12.11.) od 11 do 12.30 sati.

Radionice će voditi Iva Juršić i Vesna Ivančev. Iva Juršić, prof. biologije i kemije te ing. ekologije, s ljubavlju prenosi svoje znanje o prirodi i biljkama. U slobodno vrijeme bavi se čuvanjem esencija biljaka našeg područja u raznim proizvodima (čajevi, začinsko bilje, melemi, tinkture, destilati). Vesna Ivančev vodit će radionice o kaligrafiji kao izrazu težnje ka estetskom sve do kreativnog unikatnog dizajna.

Broj sudionika radionica je ograničen pa je potrebno prijaviti se osobno u Čitaonici kluba umirovljenika, mailom na [email protected] ili telefonom na broj 052 219 000.

Budite i vi dio naše priče – savladajte osnove umijeća lijepog pisanja, izvježbajte kaligrafski izraziti svoju inspiraciju trenutkom i susretom te naučite više o ljekovitom bilju istarskoga podneblja jer svaka biljka ima svoju priču, svaka travka svoju ulogu.

Ovaj ciklus dio je programa Radionice u Čitaonici, koji financijski podupire Ministarstvo kulture i medija RH.

Prakticiranje lijepog pisanja težnja je k lijepome i izraz plemenitog u nama. Kaligrafija, ili umjetnost lijepog pisanja rukom, doživljaj je koji misli i riječi pretvara u emocije. Osim što je zanimljiva umjetnost, kaligrafija ima i pozitivne učinke na cijelo tijelo. Meditativnu snagu umjetnosti lijepog pisanja odlučili smo povezati s ceremonijom ispijanja čaja, koja se u nekim dijelova svijeta smatra vrhuncem umjetničkog stvaralaštva i čovjekovog približavanja prirodi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter