obilježava 30 godina karijere

Alen Vitasović na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Gradonačelnik Pule Filip Zoričić danas je u Komunalnoj palači upriličio prijem za istarskog glazbenika Alena Vitasovića koji će u listopadu u zagrebačkoj Tvornici kulture koncertom obilježiti 30 godina karijere. 

"Prije svega vam čestitam na bogatoj karijeri koja traje više od 30 godina. Uz vaše bezvremenske hitove vežu nas brojne uspomene i na tome vam od srca hvala", rekao je gradonačelnik Zoričić koji je tom prigodom Alenu Vitasoviću uručio prigodnu zahvalnicu za dugogodišnji doprinos promociji Pule, Istre i istarske glazbe.

Vitasović je opisao kako je njegova karijera krenula 1976. godine, dok mu je solo karijera krenula 1993. godine singlom "Ne moren bez nje" sa albuma prvijenca "Gušti su gušti".

"Imao sam sedam godina kada sam uzeo harmoniku u ruke i počeo svirati po svadbama. To je bilo 1976. godine, tada je zapravo započela moja ljubav prema glazbi i od tada sam na pozornici. Ja tu pozornicu nikada nisam ostavio, niti ona mene. Glazba je mene jednostavno odabrala.

Nikada nisam razmišljao da se bavim ičim drugim. Kad uzmem mikrofon, ja sam drugi čovjek i za mene sve staje. To mi daje energiju i snagu za dalje", poručio je Vitasović i nadodao kako je ipak, najviše od svega ponosan na svoju djecu i da su mu ona najveće bogatstvo. 

Posljednja suradnja, ona s imenjakom Alenom Kozićem (Lima Len), postala je veliki hit, a sam video za "Brajde" ima 4.8 milijuna pregleda. 

"Lima Len je naš dečko iz Galižane. Poslao mi je tu pjesmu i odmah sam krenuo pjevušiti. Pomislio sam da će to biti jedna simpatična i fora pjesma, ali iskreno nisam očekivao da će postići ovoliki uspjeh. Jednostavno se sve poklopilo. Pjesma je čista pozitiva i dogodila se u pravo vrijeme", zaključio je Vitasović.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter