prometna (ne)kultura

FOTO / Na Monte Zaru vlada ona "parkiraj gdje stigneš"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Luka Jeličić)

(Snimio Luka Jeličić)


U Puli kronično nedostaje parkirnih mjesta, to je bolno jasno svakome. Monte Zaro još je jedan primjer te situacije, koja za posljedicu ima nepropisno parkiranje na svakom koraku. U prilog tome ne ide ni činjenica da zbog blizine grada, na Monte Zaru se parkiraju i turisti kojima lokacija ovog kvarta predstavlja odličnu kombinaciju blizine grada i besplatnog parkinga.

Doduše, za nepropisno parkiranje nije uvijek "krivac" nedostatak mjesta. Nekada su to samo bahati i lijeni vozači kojima se neda napraviti 50 metara na nogama, ili su "stali na kratko".

U redakciju se javio čitatelj s primjerom nepropisnog parkiranja u blizini Škole za odgoj i obrazovanje. Ovaj se domišljati vozač/ica parkirao ni više ni manje nego na zelenu površinu ispred jedne stambene zgrade.

(Snimio čitatelj)(Snimio čitatelj)

Razlog ovome - i dalje nepoznat, pogotovo obzirom na to da se svega 100-tinjak metara niže nalazi DC Karlo Rojc sa svojim poprilično velikim parkingom. Da citiramo riječi čitatelja, na Monte Zaru (ali i svugdje drugdje) vrijedi princip "parkiraj gdje stigneš".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter