nakon štrajka upozorenja

Uprava Calucema o novom Kolektivnom: "Svi znamo kako bez zadovoljnog radnika nema  uspješne kompanije"

| Autor: Glas Istre
(Foto Calucem)

(Foto Calucem)


U četvrtak, 18. srpnja, postignut je dogovor između Uprave Calucema i Sindikata graditeljstva  Hrvatske o povećanju plaća i ostalim izmjenama Kolektivnog ugovora. 

Ovaj je dogovor važan za Calucem koji radi na poboljšanju radnih uvjeta za zaposlenike, kao i položaja zaposlenika čija su prava zaštićena Kolektivnim ugovorom. Izmjene su potpisali Lučano Peršić, predstavnik Sindikata, i Mihajlo Mirković, član Uprave Calucema. 

Dogovor se odnosi na izmjene Članka 24. u Kolektivnom ugovoru uz traženo povećanje plaće od ukupno 17,5% do kraja 2025. godine za sve zaposlenike čija se plaća obračunava putem koeficijenta. Povećanje od 7,5% primjenjuje se od 1. srpnja 2024., a dodatno povećanje plaće od  10% primijenit će se od 1. srpnja 2025. Dogovoreno je i povećanje naknade za dolaske na intervenciju. 

Kao potvrdu predanosti i brige prema zaposlenicima, isplatili su dodatnu jednokratnu  naknadu od 900 eura svim zaposlenicima, osim Upravi. Ova naknada, koja nije bila zahtjev Sindikata, predstavlja dodatni znak zahvalnosti i financijske podrške.

Zaposlenici Calucema također imaju pravo na druge materijalne pogodnosti definirane Kolektivnim ugovorom, kao što su jubilarne nagrade, božićnice, darovi za djecu, potpore za novorođenu djecu, solidarna pomoć u slučaju smrti, plaćeni prijevoz na posao, dodaci za smjenski rad te posebne uvjete rada i ostalo. 

Član Uprave Mihajlo Mirković ističe: "Kao Uprava Calucema želimo pokazati duh pozitivne politike prema svojim zaposlenicima jer dodatno unapređenje prava radnika svakako je  preduvjet za uspješnije i kvalitetnije poslovanje, a svi znamo kako bez zadovoljnog radnika nema uspješne kompanije. Želimo i dalje poticati otvorenu komunikaciju sa svim zaposlenicima i  sindikatom te osluškivati njihove potrebe". 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter