podrška radnicima cementare

SRP Pula: "Da bi kapitalisti zadovoljili svoju pohlepu za rastom profita moraju štediti na radničkim plaćama"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Socijalistička radnička partija izrazila je podršku radnicima pulske cementare, a mi priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Gradska organizacija Socijalističke radničke partije podržava radnike pulske tvornice cementa Calucem u njihovoj legalnoj borbi za primanja koja bi bila adekvatna uloženom trudu, uvjetima na radnom mjestu, rastu životnih troškova i koja bi im omogućila dostojanstven život.                                                                                                                         

Na osnovu dostupnih informacija, s jedne strane, tvornica nije u krizi, bilježi dobre poslovne i financijske rezultate, a s druge plaće su male, radnici su nezadovoljni, a prisutna je i visoka fluktuacija. To upućuje na standardni obrazac prema kojemu kapitalizam funkcionira, a taj je, da bi kapitalisti zadovoljili svoju pohlepu za rastom profita moraju štediti na radničkim plaćama koje su za njih trošak.

Raduje nas informacija iz koje je uočljivo, da su konačno i sindikalni vođe, kako oni interni, ali i oni na strukovnoj razni postali toga svjesni.

Cinizam koji je uprava tvornice uputila među javnost u kojem hini kako "ostaju predani razumijevanju potreba cijenjenih zaposlenika" u konkretnom slučaju nije ništa drugo doli posipanje soli na radničke muke.

Solidarni sa budućim koracima radnika Calucema, želimo da uspiju u svojim pravednim zahtjevima", poručili su iz GO SRP-a Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter