ponovljen posljednji prijedlog

Ako pristanu, pulskim odgojiteljima prva povišica u rujnu

| Autor: Zoran Oljača, Petra Stefanović
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


 Jučer je u pulskoj Komunalnoj palači održan sastanak predstavnika Grada i predstavnika sindikata dječjih vrtića. Gradonačelnik Filip Zoričić potvrdio je posljednji prijedlog prema kojemu 1. rujna ide povećanje plaća od 15 posto, uz naknadna povećanja 1. siječnja 2025. godine (6 posto), 1. rujna 2025. (6 posto) te 1. ožujka 2026. (preostali iznos za izjednačavanje plaća s radnicima u osnovnim školama).

Uz ovo, Grad Pula je mišljenja da se neka radna mjesta ne mogu izjednačiti s radnim mjestima u osnovnim školama poštujući stupanj stručne spreme, dodan je i prijedlog za izmjenom koeficijenata kako bi se zadržala postojeća stečena prava radnika.

Grad je predložio potpisivanje zajedničkog sporazuma u kojem će stajati i klazula da se, ukoliko Vlada Republike Hrvatske donese odluku o sufinanciranju predškolskog odgoja jedinicama lokalne samouprave, pristupi ponovnim pregovorima i analizi sporazuma. Zaključni je prijedlog da se pregovori o materijalnim pravima nastave u ožujku 2025.

- Danas smo održali, po nama, zadnji sastanak pregovora sa sindikatima na temu vrtića. Sada čekamo njihov odgovor i nadamo se skorom potpisivanju sporazuma. Uskoro ćemo izaći s pozitivnim vijestima za privatne vrtiće, uređenja i gradnje vrtića. U ove tri godine puno smo napravili i još nas čeka puno posla, poručio je Zoričić.

Na priopćenje Grada Pule odgovrio nam je predstavnik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Rajko Kutlača. - Mislim da smo blizu dogovora. Imamo još dva radna mjesta za ispregovarati. Izgledno je da ćemo naći rješenje ali još nismo. Ima ih nekoliko jer se ne zovu jednako.

Ne moraju se izjednačiti jer zakon kaže da plaće ne mogu biti manje nego u školama. Uglavnom su to mjesta za administrativne poslove. Nama nije stalo do sastanaka ako uspijemo rješiti ta pitanja. Generalno mogu reći da smo blizu rješenja. Ja se nadam da ćemo sve rješiti ovih dana, rekao je Kutlača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter