napokon

Frekventna pulska ulica ide u obnovu, radovi će trajati pet mjeseci

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Danas su u Komunalnoj palači gradonačelnik Pule Filip Zoričić i direktor Cesta Pula Miro Mirković potpisali sporazum o izvođenju radova u Valturskoj ulici u vrijednosti više od 2,2 milijuna eura. Početak radova planiran je za nakon turističke sezone, a rok izvođenja je pet mjeseci.

(Foto Grad Pula)(Foto Grad Pula)

Cesta Pula je bila jedini ponuditelj za izvođenje radova koji će se odvijati od Zlatićevog trga do kružnog raskrižja s Japodskom i Ulicom Jurja Žakna. Pulski Vodovod rekonstruirat će kompletni sustav sanitarne odvodnje i vodoopskrbe.

Napravit će se 670 metara  rekonstrukcije vodovodne cijevi sa svim priključcima na objektima postojećim uz 600 metara rekonstrukcije javne odvodnje sa svim priključcima. Vrijednost investicije za Vodovod je 670 tisuća eura. 

"Ovo je zajednički hvalevrijedan projekt Vodovoda i Grada Pule u sklopu kojega će se rekonstruirati 600 metara ove frekventne prometnice. Cilj je da se do iduće sezone radovi i dovrše. Siguran sam da će građani i građanke koji tamo žive biti zadovoljni, a ujedno sve sudionike u prometu molimo za strpljenje", poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

"Duž cijele trase izvodi se sva infrastruktura: oborinska odvodnja, javna rasvjeta, zaštita postojećih instalacija HEP-a i EKI, sanitarna odvodnja i vodovodna mreža. Nakon što se izvedu radovi na infrastrukturi obnavlja se asfaltni kolnik u cijeloj širini s obostranim nogostupima. Ozbiljno ćemo pristupiti ovom zahtjevnom projektu i nadamo se uspješnom završetku do početka turističke sezone 2025. godine", rekao je direktor Cesta Miro Mirković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter