radovi na cesti

Prometna pulska ulica od ponedjeljka kreće u rekonstrukciju, donosimo privremenu regulaciju prometa

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


U ponedjeljak, 7. listopada započinju radovi na rekonstrukciji Valturske ulice. Zajednički je to projekt Grada Pule i Vodovoda u sklopu kojega će se rekonstruirati 600 metara ove frekventne prometnice od Zlatićevog trga do kružnog raskrižja s Japodskom i Ulicom Jurja Žakna.

Od ponedjeljka se predviđa privremeno zatvaranje zone radova za sav promet osim za vozila gradilišta. Zatvara se dionica izvođenja radova od Zlatićevog trga do kružnog raskrižja s Japodskom ulicom i Ulicom Jurja Žakna. Zatvara se za promet i Ližnjanska ulica, Zlatićev trg i dio Grožnjanske ulice. Obilazni pravac osigurat će se preko Koparske i Monvidalske ulice. Grožnjanska ulica privremeno postaje slijepa i dvosmjerna prometnica te se ukidaju bočna parkirna mjesta na kolniku.  

Stanarima Valturske ulice bit će osigurano kontinuirano korištenje priključaka na svu infrastrukturu, osim za vrijeme kratkotrajnih prespajanja za potrebe opskrbe vodom, električnom energijom, plinom, telekomunikacijskih usluga i odvodnje otpadnih voda, kao i kolni pristupi do svojih objekata u skladu s mogućnostima na gradilištu.

Rekonstrukciju prometnice, uređenje obostranih nogostupa duž prometnice, u dijelu zahvata uređenje parkirnih mjesta za osobne automobile i motocikle, mjestimično uređenje zelenih otoka s rekonstrukcijom oborinske odvodnje, javnu rasvjetu i izgradnju elektroničke kabelske kanalizacije financirat će Grad  Pula. Vodovod je naručitelj je rekonstrukcije i izgradnje odvodnje sanitarnih otpadnih voda i vodovodne mreže.

Grad Pula proveo je otvoreni postupak javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji Valturske ulice u Puli – od Zlatićevog trga do kružnog raskrižja s Japodskom ulicom i Ulicom Jurja Žakna, za naručitelja  Grad Pulu i Vodovod Pula d.o.o. te je odabrana pulska tvrtka Cesta kao jedini ponuditelj. Vrijednost ugovorenih radova iznosi  1.801.729,48 eura bez PDV-a, odnosno 2.252.161,85 eura s PDV-om.

(Foto Grad Pula)(Foto Grad Pula)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter