euro 2024.: neočekivan preokret

FOTOGALERIJA / Krcat pulski Forum naglo utihnuo. Umjesto slavlja, Puljani se razišli u tišini

| Autor: Mihael Stojanović


Nogometna euforija ponovno je zahvatila najveći grad Istre, Pulu. Današnja utakmica  Hrvatske protiv Italije u Leipzigu 'zapalila je navijače'. Pula je od jutra bila ispunjena crveno-bijelim kvadratićima na raznim rekvizitima i odjeći. Šeširi, majice, šalovi, navlake za automobile i retrovizore, zastave i još mnogo toga preplavili su pulske ulice i plaže, gdje su čak i poneki turisti nosili hrvatske dresove.

Veliki LED ekran dimenzija 7 x 4 metra postavljen je na glavnom gradskom trgu. Svaki iole ozbiljniji kafić ima televizor koji će emitirati utakmicu.

Uoči početka utakmice, vjerni navijači odjeveni u kvadratiće počeli su se okupljati na Forumu.

Moja Domovina odjekivala Forumom

Ulica Sergijevaca nije preplavljena ljudima, ali trgovine su ukrašene hrvatskim zastavama, a navijači ponosno nose dresove. Svi kafići, bistroi i restorani krcati su.

Navijači o izgledima Vatrenih

Alex iz Švedske smatra da je sve moguće: "Mislim da su razočarali u prvoj igri, ali uz podršku navijača vi Hrvati biste mogli pobijediti."

Filip dijeli svoje mišljenje o trenutnom stanju reprezentacijepa nam je izjavio; "Hrvatska bi imala šanse, ali ova smjena generacije izgleda da nije izvedena dobro od našeg izbornika."

(Snimio: Mihael Stojanović)(Snimio: Mihael Stojanović)

Matej, koji inače ne prati nogomet, također je dao svoj komentar: "Eklatantno je da smo lošiji nego prije, no uvijek vjerujem u pobjedu naših"

Gol Hrvatske potaknuo je pravu euforiju u centru najvećeg istarskog grada, no Zacagni je u sedmoj minuti sudačke nadoknade vremena matirao Livakovića. Na licima se vidjelo razočaranje, krcat Forum je naglo utihnuo, a brojni navijači su, umjesto slavlja kojeg su  zasigurno planirali koju minutu ranije, u tišini polako napustili pulski Forum.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini