Kreativna godišnjica

Gimnazijalci generacije '68. maturu obilježavaju svakih šest mjeseci na potpuno originalan način

| Autor: Vanesa Begić
(Osobna arhiva)

(Osobna arhiva)


Iako im nije to bila okrugla godišnjica, nekadašnji maturanti pulske Gimnazije pedagoškog smjera koji su svoje školovanje završili 1968. godine, osmislili su zanimljiv izlet.

Kako nam veli jedna od njih, Janja Žuželj, nalaze se svakih šest mjeseci, njih dvadesetak do tridesetak te ne odlaze na klasične ručkove ili večere po konobama, već osmisle pravi mali izlet. Ovoga su puta obišli Višnjan i poslušali uvijek zanimljivo predavanje Korada Korlevića.

- Tijekom školovanja bilo nas je tri razreda i svaki je imao više od trideset učenika, u generaciji nas je bilo stotinjak i bili smo smješteni u tadašnjoj zgradi Pedagoške akademije, danas Filozofskog fakulteta. Razrednici su nam bili Mara Pachialat, Milica Dragojević i Stojanka Kovačić, a direktor je bio prof. Crnobori.

Ovoga smo se puta odlučili za Višnjan, upoznati svaki kraj Istre, ali i šire, podružiti, sve uz dobro raspoloženje i veselje. Par minuta dajemo za razmjenu "kliničke slike i bolesti", onda više ne pričamo o bolestima i ostalom, već o lijepim stvarima, kaže gospođa Janja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter