započelo javno savjetovanje

Za razvoj malog gospodarstva Grad osigurao 200 tisuća eura. Donosimo detalje

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Grad Pula je za 2024. godinu osmislio paket mjera za poticanje malog gospodarstva te je u proračunu za to osigurano 200 tisuća eura. Potpore će se poduzetnicima dodijeliti kroz pet mjera.

Javno savjetovanje, koje prethodi dodjela potpora, započelo je danas te se pribavljaju mišljenja, primjedbe i prijedlozi, ali i upoznaje šire javnosti s mjerama. Savjetovanje traje do 4. svibnja.

Mjere kroz koje će se dodjeljivati potpore jesu:

  • Potpora novoosnovanim tvrtkama kako bi se poduzetnicima prilikom otvaranja poduzeća olakšao ulazak u svijet poduzetništva smanjenjem početnih izdataka i pomoći kod nabavljanja osnovne opreme. Najveći iznos je 2.000 eura, a ženama poduzetnicama se odobrava i dodatnih 20 posto (ukupno 2.400 eura).
  • Potpora za digitalizaciju poslovanja i digitalni marketing kako bi se potaknulo poduzetnike na korištenje sredstava digitalnog marketinga i digitalizacije. Najveći iznos je također 2.000 eura.
  • Potpora za IT sektor kako bi se povećao broj gospodarskih subjekata i konukrentnost u ovom sektoru. Najveći iznos je 2.500 eura.
  • Potpora za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine kako bi poduzetnici mogli nabaviti suvremenu opremu i zamijeniti dotrajalu. Najveći iznos potpore je 4.000 eura.
  • Subvencioniranje stručnog osposobljavanja i usavršavanja kako bi se podigla kvalitetna stručna osposobljenost zaposlenika. Najveći iznos potpore je 1.000 eura.
  • Potpora za sufinanciranje pojedinačnog nastupa poduzetnika na međunarodnim sajmovima kako bi gospodarski subjekti jačali poziciju na inozemnom tržištu i širili poslovanje. Najveći iznos potpore je 2.000 eura.

Naglasak ovog paketa mjera je na poticanju samozapošljavanja, razvoju IT sektora, edukaciji i usavršavanju zaposlenika, razvoju prerađivačke industrije kroz ulaganje u novu opremu, strojeve i alate i predstavljanje na inozemnim tržištima.

Dodatne informacije i prateći dokumenti dostupni su na službenim web stranicama Grada Pule u rubrici e-Konzultacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter