ljubav i glazba kod medicinara

FOTOGALERIJA / Pulska Medicinska škola se na Dan zaljubljenih našla "iznad oblaka"

| Autor: Glas Istre


Potaknuti činjenicom da je ljubav najveća glazbena inspiracija, Medicinska škola Pula je za svoje učenike povodom Valentinova organizirala brojne radionice i aktivnosti, sve sa ciljem poticanja kreativnosti i umjetničkog stvaralaštva.

Tako su učenicima predavanje održali Gabrijela Galant Jelenić i Marijan Jelenić, osnivači kultne pulske grupe Nola, a predavanje su moderirale učenice trećeg razreda Karla Dobrić i Greta Barukčić.

Kako kaže bračni par Jelenić, glazba ih je spojila na jednoj svirci u Žminju i otada su nerazdvojni. Inspiraciju za ime grupe pronašli su u aboridžinskoj kulturi gdje Nola označava "stare roditelje ili djeda i baku", želeći jednoga dana doživjeti svoju unučad zajedno i sada su sve bliže ostvarenju svoje želje. Na kraju predavanja su izveli nekoliko svojih pjesama koje su uglas pjevali učenici, a i nastavnici.

Obzirom da se 14. veljače obilježavao i Međunarodni dan darivanja knjiga, medicinari su pokrenuli akciju prikupljanja knjiga za male slobodne knjižnice u pulskim parkovima - "Book Patrol" - koja će se provoditi do kraja mjeseca.

Valja napomenuti da je Valentinovo bilo vrlo kreativno u ovoj školi - učenici su sudjelovali u školskom literarnom natječaju u pisanju pjesama. Prvo mjesto osvojila je učenica Anamarija Čerljenko s pjesmom "Ljubav", drugo mjesto osvojila je Lana Broskvar s pjesmom "Mučeć" (ujedno i jedinom pjesmom na čakavici), a treće mjesto osvojio je Andreas Grabovac s pjesmom "Ona vječna (ljubav)", za nagradu su dobili bonove knjižare Hoću knjigu.

Kao šećer na kraju, Dan zaljubljenih nije prošao bez glavne tradicije - valentinovske pošte koja je uljepšala dan brojnim učenicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter