zadruga Šparooga

FOTOGALERIJA / Učenici Škole za odgoj i obrazovanje na pulskoj tržnici predstavili  svoje kreativne uratke inspirirane ljubavlju

| Autor: Tea Tidić


Kreativno i u znaku ljubavi bilo je jučer na pulskoj tržnici, gdje su učenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula, okupljeni u Učeničku zadrugu Šparooga, priredili donacijsku izložbu.

Kreativni radovi koje su izradili vrijedni učenici i njihovi učitelji bili su prigodno valentinovski, u obliku srca, a izradili su i magnete, također u obliku srca. U lijepo izrađene rukotvorine uloženo je puno truda, ljubavi i vremena.

Počelo 2015. godine

- Naši učenici pohađaju odgojno obrazovnu skupinu radnog osposobljavanja te na satovima radnog odgoja izrađuju različite male proizvode. Najprije se obrađuju različiti jednostavni materijali, od obrade papira, kartona, slanog tijesta, šperploče… i ovo je finalni rad gdje to pokušavamo plasirati na tržište kroz donacijsku izložbu. Naši učenici su jako vrijedni, imaju svojih sposobnosti. Na ovaj način želimo senzibilizirati javnost da postojimo rekao je Nenad Bonomi, edukacijski rehabilitator u Školi za odgoj i obrazovanje.

Učenička zadruga Šparooga Škole za odgoj i obrazovanje osnovana je 2015. godine, a inicijatorice projekta su Vanja Marković i Danijela Kasumović Maružin.

- Cilj je osposobiti učenike za određene radne aktivnosti i pokazati javnosti da oni imaju sposobnosti, a sve kako bi uvidjeli da i oni mogu nešto raditi, kaže Bonomi.

View this post on Instagram

A post shared by Glas Istre (@glasistre)

U radu Učeničke zadruge Šparooga sudjeluju svi učenici i učitelji škole, kao i svi pomoćnici.

- Ova donacijska izložba jedna je od mnogih koje se tradicionalno održavaju tijekom godine. Priređujemo blagdanske izložbe, prije Božića i Nove godine, kada se izrađuju čestitke i različiti ukrasi, puno lijepih i upotrebljivih predmeta koji su i trajni. Ne izrađujemo ništa jestivo, jer za to vrijede neka druga pravila pa izrađujemo ukrasne i uporabne predmete. Pod vodstvom magistre Kristine Buić Modrušan već se priprema nova donacijska izložba, za Dan žena, 8. ožujka. Za Uskrs planiramo izradu prigodnih ukrasa, zečića, cvjetića, rekao je Bonomi.

Donirajte im materijal

Donacijama, koje su u sgrađani ubacivali u za to namijenjenu kutiju na štandu Škole, financira se rad Učeničke zadruge Šparooga.

- Novcem od donacija kupujemo repromaterijal za izradu raznih predmeta, a ponekad se počastimo toplom čokoladom, čajem i kolačima. Ukoliko nam netko želi pomoći donacijom, uvijek nam trebaju boje različitih vrsta za oslikavanje, ukrasne vrpce i trakice, ljepilo, razni papir… a mi zauzvrat možemo izraditi neke kreativne rukotvorine, kaže Bonomi.

Za Valentinovsku donacijsku izložbu radove su pripremali mjesec dana.

- Mijesili smo tijesto, rezali šperploču, lijepili, izrađivali ružice od papira… U tijeku su i pripreme za Dan žena. Za tu prigodu radimo buketiće od papira. U sve to ulažemo puno truda i vremena, podijelimo se po skupinama pa tematski pripremamo razne predmete za sve važnije datume u godini, rekla nam je Helena Miletić, asistentica u nastavi, koja je uz kolegicu Maju Ramljak bila na štandu Šparooge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter