destinacija za svačiji gušt

Pulska sezona u brojkama: Najveći istarski grad u 2023. imao skoro pola milijuna više posjetitelja nego 2022.

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Grad Pula je objavio statistiku turističkih posjeta za 2023. godinu i time ukazao na povećanje broja posjetitelja tijekom cijele 2023. godine.

Za razliku od 2022., Pulu je lani posjetilo 472.364 turista, što je povećanje od 11 posto. Najviše gostiju došlo je iz omiljene nam obećane zemlje Njemačke, potom Italije, pa iz Lijepe naše, a onda iz Austrije, Poljske, Slovenije i Ujedinjenog Kraljevstva.

Grad odličnu posjećenost pripisuje mnogobrojnim događanjima koja su se održavala tokom cijele godine - od Martinja, Sa(n)jma knjige, koncerata u Areni (Robbie Williams, Simply Red, Imagine Dragons, Eros Ramazzotti...), ali i drugih manifestacija i događanja u gradu i okolici.

Advent također nije podbacio - 24% više turista posjetilo je Advent u Puli nego što je to bilo godinu prije, a također su ostvarili i 14% više noćenja u blagdanskom periodu nego 2022. godine.

"Uz sve navedeno možemo govoriti o jednoj turistički vrlo uspješnoj godini koja se realizirala zahvaljujući svim turističkim djelatnicima, organizatorima manifestacija, gradskim poduzećima i institucijama, ali i svima ostalima koji možda nisu direktno uključeni, ali svakako doprinose turizmu uz strpljivost onih oblačnih dana i gužvi u piku sezone.

Želja nam je održivi i kvalitetan turizam, uredan i siguran grad te svjetski događaji, a ljeto 2024. će to posebno pokazati!", poručuju iz Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter