Možemo! o krizi gradske vlasti

Radojčić: Ovu dugotrajnu agoniju je potrebno što prije okončati

| Autor: Jelena Milović
(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Konferenciju za novinare uoči sjednice Gradskog vijeća danas su na Forumu održali članovi stranke Možemo! Pula, referirajući se na krizu vlasti, kako je oni vide. Dušica Radojčić dvogodišnju vlast u Gradu Puli nazvala je lutanjem i nesnalaženjem u obavljanju posla za koji gradska vlast ima dužnost.

- Imali smo niz spornih odluka koje su Pulu pretvorile u grad slučaj, ali ono što je najvažnije i što vidimo gotovo svakodnevno jest nesposobnost gradonačelnika da se nosi s ključnim problemima, kao što je npr. Kaštijun. Ovu dugotrajnu agoniju je potrebno što prije okončati. Dezorijentiranost ove gradske uprave postavlja jako puno pitanja za nastavak rada, navela je Radojčić koja je dovela u pitanje i funkcioniranje suradnje s, kako je nazvala, jednim od najvažnijih gradskih Odjela s kojega je Zoričiću stiglo otvoreno pismo u kojem ga djelatnici prozivaju za nesposobnost i za rasulo.

Kao rješenje ove situacije Možemo! vidi u raspisivanju izbora; kako za gradonačelnika, tako i za gradsko vijeće. Davor Vuković osporava tvrdnje Zoričića kako je u gradu sve normalno, a naglasio kako će se već na sjednici vidjeti da stvari ne funkcioniraju.

- Na Dnevnom redu Vijeća imamo izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna. On zorno pokazuje da se kapitalni projekti ne ostvaruju, da se i dalje sve šminka te da se neće ostvariti planirano do kraja godine, izjavio je Vuković.

Radojčić je na kraju apelirala na Zoričićeve partnere u Vijeću da više ne drže ljestve gradonačelniku, jer je odgovornost i na njima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter