MAURO DUJMOVIĆ

Izvanredni profesor s Katedre za turizam na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli o sezoni na izmaku

| Autor: Doria Mohorović
Mauro Dujmović (Arhiva Glasa Istre)

Mauro Dujmović (Arhiva Glasa Istre)


Ulazimo polako u postsezonsko razdoblje pa s izv. prof. dr. sc. Maurom Dujmovićem s Katedre za turizam Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta u Puli svodimo račune o ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Medijskim prostorom dominirali su napisi o prevelikim cijenama šalice kave i kuglice sladoleda te sveopćem poskupljenju roba i usluga, posebno u turističkim destinacijama, za što prof. Dujmović kaže da je tako svake godine.

- Na početku godine, zbog uvođenja eura i ulaska u šengenski prostor, svi su predviđali rekordnu sezonu i na temelju takvog optimizma, a velikim dijelom i zbog inflacije koja hara Europom od početka sukoba u Ukrajini, iznajmljivači, hotelijeri, ugostitelji i trgovci podigli su cijene. Svi oni kao opravdanje za podizanje cijena uglavnom navode visoke ulazne cijene hrane i poskupljenje energenata. Bez obzira na brojne žalopojke o visokim cijenama, turisti i dalje dolaze i velikih gužvi u obalnim destinacijama nije manjkalo ni ove godine, kaže prof. Dujmović.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter