izložbA SLIKA DNEVNOG CENTRA ZA REHABILITACIJU VERUDA

FOTOGALERIJA / Razne vizije pulskih parkova

| Autor: Vanesa Begić


Polaznici Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda - Pula otvorili su u petak u Galeriji Cvajner izložbu naslovljenu "Pulski parkovi".

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Centra Lorette Morosin, povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner predstavila je autore i radove, a neki od autora nažalost zbog bolesti nisu mogli biti nazočni.

Kristijan Horvat (1987.) donosi rad usredotočen na Park mladenaca, ali i prikaz Mornaričkog parka, dok Anika Retkovac (1991.) je autorica radova od kojih jedan prikazuje Park Franje Josipa, a drugi Monte Zaro i Zvjezdarnicu.

- I park, i šetnica, i cesta, i more, baš kako ljeti valja! Kao čista radost opuštanja i uživanja u životu, kazala je Ostojić Cvajner.

Park pod Arenom preokupacija je Davora Tankovića (1991.), također vrlo sugestivno, kao i njegova zahtjevna slika Parla Petra Krešimira IV., a Luka Grbin (1980.) pozabavio se Parkom Valerije ispod Arene, jer, kako je rekla Ostojić Cvajner, "Valerijin park u rukama slikara najrazigraniji je i najsretniji prizor pulskih parkova".

Sara Runko (1987.) riješila je slikom iznimno tešku zadaću predstavljanja parka Monte Zaro. Mornarički pak prema viziji Hene Adrović (2001.) "protežit je, prozračan, namijenjen i malima i velikima".

- Zajedno smo prošetali lijepim pulskim parkovima, a zahvaljujući vašim slikama bilo je i veselo i poučno, pa se unaprijed radujemo novim radovima naredne godine, kazala je povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner, ističući veliku ulogu mentorice ovih umjetnika, Vesne Šuput, te Mie Šimić, koja je pomogla u realizaciji projekta te dizajnirala katalog.

Za glazbeni intermezzo bila je zadužena Leonarda Budija, pjevačica iznimnih vokalnih sposobnosti, a bez pretjerivanja možemo reći da je puno bolja i od nekih "razvikanih" pjevača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter