Na 19. izdanju natjecalo se 17 kuharskih ekipa

Valbandon ispod čripnje: Najbolja je bila mesna čripnja ekipe "Bunarina", a riblja ekipe "Pula 2"

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo
(Foto TZO Fažana)

(Foto TZO Fažana)


Nakon četiri sata "užarene pripreme", kako su je nazvali organizatori manifestacije "Valbandon ispod čripnje" - Turistička zajednica općine Fažana, stručni žiri u sastavu Krunoslav Oreški, Milena Pajković Rudan i Luka Blažević proglasio je najbolje čripnje u Valbandonu ovog ljeta. Majstorima mesne čripnje proglašena je ekipa "Bunarina" pod kuharskom palicom Mladena Radoševića, Nenada Devetaka, Aurelia Buića, Igora Borine, Pave Štangla te Nevenke i Petra Radoševića, dok je najukusniju riblju čripnju pripremila ekipa "Pula 2", majstorski gastro-trio kojeg su činili Danijel Novak, Oriano Otočan i Danijela Cerin Otočan.

Druga nagrada za mesnu čripnju pripala je "Kompaniji z’ogništa", a treće ekipi "Istra u srcu". Drugom najboljom ribljom čripnjom proglašeno je jelo ekipe "Svi gušti", a titula treće najbolje riblje čripnje 2023. godine pripala je "Vodnjancima". Prvonagrađeni su se "okitili" i pršutom, drugonagrađeni sirom, a trećeplasirani vinom.

(Foto TZO Fažana)Pobjednička ekipa "Bunarina" (Foto TZO Fažana)

"Valbandon pod čripnjom" koji je u subotu održan na valbandonskoj plaži tek je jedna u nizu tradicionalnih manifestacija vezanih za ovo malo ribarsko mjesto. Riječ je o 19. mediteranskom natjecanju u pripremanju jela ispod čripnje, zbog kojeg gotovo puna dva desetljeća zaljubljenici u jela spravljena pod čripnjom te ljubitelji dobre hrane i zabave sredinom kolovoza hrle u Valbandon kako bi sudjelovali u ovoj ne samo bogatoj gastronomskoj, već i zabavnoj ljetnoj manifestaciji.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter