(Foto: TZO Fažana)
Prekrivena žarom, čripnja (peka) u sebi skriva raznolike sastojke za gurmanski susret ljubitelja tradicionalne, istarske kuhinje.
Kod pripreme jela pod čripnjom svaki detalj je bitan, od odabira najboljih namirnica do količine žara. Biti proglašen pravim majstorom "čripnje" priznanje je pravog znanja i vještine.
Valbandon ispod čripnje - 19. natjecanje u pripremanju jela ispod čripnje - počinje u subotu, 19. kolovoza 2023. u 19 sati na valbandonskoj plaži.
Program:
19:00
21:30
Osamnaest obiteljsko-amatersko-prijateljsko prijavljenih ekipa, s ukupno oko 100 natjecatelja, natjecat će se u pripremanju jela ispod čripnje te najavljuju raznovrsne delicije od mesa. Svakoj će ekipi biti osigurano ložište, a ekipe donose svoje sastojke te samostalno odlučuju koje će namirnice pripremati pod čripnjom.
Ne propustite isprobati i mega mesne i riblje čripnje koje će za posjetitelje pripremati lokalni ugostitelji te degustirati domaće gastro proizvode, a dobro raspoloženje jamče Top of the pops i Škico Acoustic Band.
U subotu u vremenu od 15 do 24 sata povodom održavanja manifestacije, dogovorno s Općinom i Komunalcem, na valbandonskoj plaži neće naplaćivati parkiranje vozila.