IVANO ČELIĆ, SVJETSKI I EUROPSKI PRVAK U KICKBOXINGU I TAEKWONDOU, DOBITNIK GRBA GRADA PULE

"Sport je uvod u dobre navike. Kroz njega upoznaješ dosta ljudi, proširuješ krug poznanika i prijatelja, a to puno znači. Osim toga, izgrađuješ svoje tijelo"

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Ivano Čelić (Snimio Milivoj Mijošek)

Ivano Čelić (Snimio Milivoj Mijošek)


Grb Grada Pule ove godine dobio je kadet pulskog Kickboxing kluba Planet sport, petnaestogodišnji Ivano Čelić, za iznimna postignuća na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni i osvojenu titulu svjetskog prvaka 2022. godine u disciplini light contact te svjetsku broncu u disciplini point fighting, čime je dao značajan doprinos razvoju sporta i ugleda Grada Pule, obrazloženo je u odluci, a mi smo poželjeli saznati što ovog mladog sportaša motivira za vrhunske rezultate te što mu ovo visoko gradsko priznanje znači.

- Iskreno mogu reći da nisam očekivao da ću dobiti Grb Grada jer je bilo tu još ljudi koji su postigli možda i više od mene, ali vjerujem da ipak nisu pogriješili kad su ga dodijelili meni, bez lažne skromnosti, svjestan svojih iznimnih rezultata govori nam na samom početku Ivano. Saznao je netom prije objave da je uopće kandidiran za ovo priznanje, a inicijativa je krenula od Mjesnog odbora Šijana kojem je zahvalio na kandidaturi, ali i priznanju njegova rada.

Ivano Celic (desno)Ivano (desno) na Europskom ITF prvenstvu u Poreču 2022. godine (Foto Hrvatski tradicionalni ITF taekwondo savez)

Ivano ide u prvi razred Matematičke gimnazije i odličan je učenik. Smatra da mnogi, nakon što se počnu baviti sportom i počinju postizati vrhunske rezultate, zanemare školu misleći da će se sportom baviti dalje u životu, dok on takve planove vidi gotovo nerealnim, jer se samo u rijetkim slučajevima to doista i dogodi.

Prepričava nam svoje rezultate, a mi pokušavamo sve to staviti u vremenski okvir obaveza i treniranja, tako nas je zanimalo kako sve uspijeva uskladiti.

Zlato s lanjskog Svjetskog kickboxing prvenstva Zlato s lanjskog Svjetskog kickboxing prvenstva

- Treniram svaki dan, od ponedjeljka do petka. Nekad se i vikendom zna dogoditi neko natjecanje, kamp, dodatni treninzi. U klubu imam četiri treninga tjedno, ali tu je još i korektivna gimnastika kod trenera Envera Šeperovića u Rojcu, koji mi također puno pomaže jer kod nekog, kao što sam ja, a tko naglo izraste, bude dosta problema s koljenima, tako da dodatno moram trenirati, opisuje nam Ivano svoj zgusnuti raspored. Osim ubrzanog životnog tempa, kojeg nameće ljubav i želja u sportu, sport mijenja i karakter.

S trenerom Edijem ViškovićemS trenerom Edijem Viškovićem

- Dok imate puno toga na pameti, a vezanog za sport, lakše je ostati mentalno stabilan. S druge strane, kad si sam i imaš dosta slobodnog vremena, dosta lako potpadnete u razmišljanje o mnogo stvari koje vas muče. Kad se baviš sportom, nemaš vremena, imaš zdrave misli, a na treningu se možeš ispuhati i nakon njega budeš zadovoljan sobom, objašnjava utjecaj sporta naš mladi sugovornik. Iz njegovih riječi jasno je zaključiti da odluku o tome da se bavi sportom preporuča i svojim vršnjacima.

- Sport je uvod u dobre navike. Kroz njega upoznaješ dosta ljudi, proširuješ krug poznanika i prijatelja, a to uvijek puno znači. Osim toga, naravno, izgrađuješ svoje tijelo, a ne vidim loše stvari u bavljenju sportom, zaključuje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter