najluđe doba u godini

Postavljanjem pusta na Velom Vrhu u Puli započelo vrijeme maškara

"Kada bi naši političari - gradonačelnici, ministri bili k'o maškare vero bi nam bilo lipo jer maškare su vajk od beside", veselo je poručio Damir Pletikos Koroman, glavni meštar od maškara pulske Karnevalske skupine Veli Vrh- Valmade

| Autor: Lara BAGAR
(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Postavljanjem pusta na Velom Vrhu i u Puli danas je, na Antoniju, službeno započelo i peto godišnje doba kako se naziva vrijeme maškara, najluđe doba u godini za čije je "ludilo" u Puli već tradicionalno zaslužna Karnevalska skupina Veli Vrh-Valmade.

"Kada bi naši političari - gradonačelnici, ministri bili k'o maškare vero bi nam bilo lipo jer maškare su vajk od beside", veselo je poručio Damir Pletikos Koroman, glavni meštar od maškara Karnevalske skupine Veli Vrh- Valmade, koji poziva sve one kojima je peto godišnje doba omiljeno da se priključe i krenu feštati diljem grada. Pust je postavljen pored restorana Gardelin gdje je tradicionalno odmah počelo slavlje uz muziku i dobru hranu.

Snimio Dejan ŠTIFANIĆSnimio Dejan ŠTIFANIĆ

No, izgleda da se u Puli neće feštati kao nekada. Ove će godine, doznajemo, izostati središnja maškarana povorka kroz grad. Direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj i pojasnila je izmjene.

- Pulski karneval ove će se godine odvijati kroz drugi mjesec bez klasične povorke odraslih, ali sa puno više događanja i ne samo za djecu već i one veće u suradnji sa ugostiteljima, animatorima za djecu i drugima. Tako je karnevalska grupa Veli Vrh - Valmade tradicionalno dignula pust koji će spaliti 21. veljače te će kao i svake godine animirati svojim prolaskom kvartove Veli vrh i Valmade.

Snimio Dejan ŠTIFANIĆSnimio Dejan ŠTIFANIĆ

Ključeve Grada preuzeti će najmlađi u sklopu svoga karnevala, a karnevalski program starta 4. veljače, rekla je Sanja Cinkopan Korotaj. Ona smatra da su nužne promjene kako bi još više oživili grad i stvorili pravo karnevalsko ozračje.

- Za sljedeću godinu u dogovoru smo s karnevalskom grupom Veli vrh - Valmade, ali i s ostalima koji sudjeluju ove godine u karnevalskim programima da sjednemo nakon ovogodišnjeg karnevala i postavimo novi koncept za 2024. godinu, a cilj je još više oživjeti grad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter