Kandidat za predsjednika SDP-a

Mladen Kešer o izborima: "SDP je začahuren i ne otvara svoja vrata novim ljudima"

| Autor: Zoran Oljača
(Snimio Zoran Oljača)

(Snimio Zoran Oljača)


Mladen Kešer, kandidat za predsjednika SDP-a u Puli je jučer održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o temama vezanim za budućnost stranke, planovima za daljnji razvoj SDP-a kao moderne ljevičarske opcije i preuzimanju odgovornosti za Republiku Hrvatsku.

Velika konfuzija u stranci

- Dva su razloga zbog kojih se danas obraćam članicama i članovima SDP-a. Prvi je taj što je establišment SDP-a zabranio članicama i članovima stranke da na neki način upoznaju sve kandidate za vrh stranke na način što nam je uskratio popis svih članova stranke. Zamislite, nekoga trebate izabrati, a ti ne znaš kome da se obratiš. Kampanja je u tijeku već tjedan dana, a ja sam tražio od Peđe Grbina odmah nakon parlamentarnih izbora da odstupi s mjesta predsjednika jer nismo uspjeli pobijediti i nismo formirali Vladu. No, on to nije učinio.

Peđa Grbin je stao na stranu Siniše Hajdaša Dončića, a mi u stranci više ne znamo da li pravilnik stranke vrijedi ili ne vrijedi. Na moje pitanje o tome, kojeg sam uputio izbornoj komisiji, odgovoreno je da je sve u redu. Naš pravilnik je suprotan statutu stranke i mi sada ne znamo hoćemo li voditi tu »utakmicu« po statutu ili po pravilima. U stranci je tako napravljena jedna velika konfuzija. Od pravnika stranke zatražio sam da podnesu neopozive ostavke jer vjerujem da se na ovakav način ne možemo »šaliti«, rekao je na početku svog izlaganja kandidat za predsjednika SDP-a Mladen Kešer i dodao da si SDP ne smije dopusti da »pada« na takvim greškama.

- U vrijeme Peđe Grbina i Siniše Hajdaša Dončića iz stranke je izišlo oko 15.000 osoba. Na neki način to je bio »politički genocid«. Moj program SDP-a svoditi će se na ekonomski rast i razvoj. Nema napretka bez ekonomskog razvoja. Nema većih mirovina bez ekonomskog razvoja, a to se ne može dogoditi ukoliko ozbiljno ne pristupimo određenim programima. Tu govorim o zapošljavanju naših građana koji se ne mogu zaposliti jer je industrija propala. Ljudi koji su se bavili sirovinama i poljoprivredom nemaju gdje plasirati svoju robu.

Vlada iz sjene

Sada svi strepe što će se dogoditi s bruto društvenim proizvodom. Želimo da on poraste, a s druge strane svi turisti iz Poljske, Češke, Italije kupovali su robu u trgovačkim centrima čiji su vlasnici u njihovim državama i normalno je da će novac koji tu potroše opet ići njima. Dok to ne riješimo u Hrvatskoj neće biti rasta. Rješenja za to dati će moja Vlada iz sjene.

Naime, želja mi je osnovati Vladu iz sjene po jednoj tradicionalnoj britanskoj, razvijenoj staroj demokraciji. Uvijek postoji Vlada u sjeni koja u svakom trenutku može preuzeti odgovornost za našu zemlju. SDP je danas začahuren i ne otvara svoja vrata novim ljudima, rekao je na predstavljanju u Puli kandidat za predsjednika SDP-a Mladen Kešer.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter