MJESEC MODE

Vrijeme je da se dotjerate! Ovo je pet ključnih modnih dodataka

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Mjesec mode došao je i otišao sa strogom porukom: vrijeme je da se dotjerate.

Nakon godina u kojima su dizajneri inzistirali na praktičnoj, utilitarističkoj odjeći i dodacima, modne piste su otkrile da su zapravo svi ponovno spremni za zabavu.

A što se tiče modnih dodataka, proljeće će biti luđe no ikad uz dozu futurističkog šarma, ali i ponekih komada izvađenih iz prošlosti.

Štikle

Nakon sezona espadrila i klasičnih silueta, došlo je vrijeme za zaokret pa su modne kuće kao vodeći trend za iduće proljeće nametnule cipele na petu s vidljivim prstima.

Remeni

Neobični remeni idu ruku pod ruku s trendom koji se vratio ove godine, a to su traperice spuštenog struka. Prada je pokazala industrijske modele, a brend Luar vratio je na velika vrata dvostruki remen.

Ogromne torbe

Coach, Stella McCartney i Jil Sander, zaključili su da torbe trebaju biti dvije stvari: ogromne i udobne. Za proljeće iduće godine, pripremite naoko udobnu torbu od kvalitetnog materijala koja može poslužiti i kao torba i kao jastuk na putovanju.

Pored toga, dizajneri su predstavili i torbe s potpisom fiktivnog lika, a Stella McCartney pokazala je model uparen sa smotanim primjerkom novina koji je stajao na vrhu, dok je Hermès pokazao verzije poput aktovke koje su savršeno spojile posao i stil.

Vezice

Umjesto kopči koje su do sada dominirale obućom, na proljeće će primat preuzeti modeli na vezanje i ravne cipele. Pokazali su to Chanel i Chloé, dokazavši da iako možda treba koja sekunda više za navlačenje ovakvih modela čizmi, rezultat je itekako chic.

Futurističke naočale

Nezemaljski stilovi viđeni na pistama pokazali su da su, nakon godina nostalgije za Y2K trendovima naočala, stiže osvježenje.

Dizajneri Miuccia Prada i Raf Simons, predstavili mnoštvo futurističkih stilova na Pradinoj pisti, uključujući sunčane naočale s asimetričnim lećama i omotom na glavi, dok je Loewe imao sunčane naočale u avijatičarskom stilu s reflektirajućim lećama koje su bile toliko savijene da su izgledale gotovo pa kao slomljene na pola.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter