tajne dobre manikure

Donosimo profesionalne savjete zahvaljujući kojima će vam lak za nokte duže trajati

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Upravo ste potrošili sat vremena svog dragocjenog vremena pažljivo lakirajući svoje nokte u boji koja vas jako veseli, samo da biste par dana kasnije pogledali ruke i vidjeli da se sve oljuštilo.

Pa kako to? Općenito govoreći, redovita manikura trebala bi trajati otprilike tjedan dana, pa ako se prije toga susretnete s ovim problemom, to bi moglo značiti da vaš postupak ima mjesta za poboljšanje.

Sljedeći put kada budete uređivali nokte, slijedite ove profesionalne savjete kako biste spriječili pucanje laka za nokte i tako mogli dulje uživati u divnim bojama.

Korak 1: Operite ruke

Potrebno je mnogo priprema da bi vaša manikura trajala. Prvi korak je pranje. Započnite ribanjem noktiju antibakterijskim sapunom.

Korak 2: Nanesite alkohol

Nakon što pustite nokte da se potpuno osuše, nanesite izopropilni alkohol (75 % ili više) na svaki sloj nokta.

Za to možete koristiti vatu ili ga “naslikati” četkicom za nokte. Ovo će dovesti vaš nokat na odgovarajuću pH razinu, istovremeno eliminirajući svu prašinu i ostatke s vašeg nokta.

Korak 3: Nanesite ljepljivi temeljni sloj

Pravilna priprema također uključuje korištenje ljepljivog, gumenog temeljnog sloja.

Brendovi često formuliraju svoje formule temeljnog laka, laka za nokte i nadlaka kako bi dobro funkcionirale zajedno, pa ako imate favorita, razmislite o tome da ostanete vjerni brendu.

Nakon nanošenja alkohola i prije nanošenja temeljnog sloja, izbjegavajte koristiti ruke za bilo što, uključujući prolaženje njima kroz kosu, grebanje lica ili obavljanje kućnih poslova.

Korak 4: Nalakirajte nokte tankim slojevima

A sada zabavni dio stavljanja malo boje na nokte.

Nanesite lak u boji u tankim, ravnomjernim slojevima. Bolje je nanijeti dva ili tri tanka sloja nego jedan debeli sloj. Pustite da se svaki sloj potpuno osuši prije nanošenja sljedećeg.

Korak 5: Zapečatite završnim premazom

Zatim završite sve s nadlakom.

Dovoljan je jedan ili dva tanka sloja, a ovdje također možete pokriti rubove. Pustite da se vaš lak za nokte potpuno osuši, a zatim nastavite svojim poslom. Kako biste dodatno očuvali svoje divne nokte, nosite rukavice kada čistite ili perete suđe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter