za kišne dane

Uz ove trikove čizme će vam ostati tople cijele jeseni

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Jesen donosi kišu, a s njom i neizbježni modni dodatak – gumene čizme. Kada krenu jesenski pljuskovi, gumene čizme postaju pravi spas za sve koji žele ostati suhi. Međutim, unatoč njihovoj praktičnosti, postoji jedan uobičajeni problem – hladne noge.

Gumene čizme, naime, ne pružaju dovoljnu toplinsku izolaciju.

No, uz nekoliko pametnih trikova, možete ih nositi ne samo da ostanete suhi, već i topli, a pritom izgledati kul.

Dodajte termo uloške

Ulošci za zimu, poput onih od vune ili flisa, odličan su način da dodate sloj topline unutar čizama. Oni pružaju dodatnu izolaciju i pomažu zadržati toplinu unutar čizama, čime sprječavaju da stopala postanu hladna tijekom dugih kišnih šetnji.

Nosite debele čarape

Uvijek birajte debele vunene ili termo čarape kada nosite gumene čizme. Ove čarape su posebno dizajnirane da zadrže toplinu, a dolaze u raznim uzorcima i bojama, pa možete i modno eksperimentirati. Kombinacija s gumenim čizmama može izgledati trendi, pogotovo ako čarape pređu preko vrha čizama i dodaju zanimljiv detalj vašem outfitu.

Podstavljeni umetci za čizme

Još jedan sjajan trik za zadržavanje topline u gumenim čizmama su podstavljeni umetci. Možete kupiti umetke od materijala poput flisa ili ovčje vune, koji će stvoriti dodatni topli sloj između vas i hladnih čizama. Plus, lako se skidaju i peru, što ih čini praktičnima.

Kako stilizirati gumene čizme na moderan način?

Često se čini kako gumene čizme ne možemo uklopiti u chic modne kombinacije, no tajna leži u dobrom slaganju jesenskih slojeva.

Slojeviti look s uskim trapericama ili tajicama

Gumene čizme odlično se slažu s uskim trapericama ili tajicama. Ovaj look je klasičan i praktičan za svaki dan, pogotovo u kombinaciji s oversized džemperima ili kaputima.
Ako želite dodati malo boje, odaberite čizme u jarkim tonovima poput crvene, žute ili tamnoplave – one će vašem outfitu dati zanimljiv naglasak.

S haljinom i dugim kaputom

Da biste postigli šik izgled, kombinirajte gumene čizme s midi ili maksi haljinama i dugim kaputima. Ova kombinacija spaja praktičnost s elegancijom, a uz dodatak modnih dodataka poput marame ili šešira, gumene čizme mogu izgledati izuzetno stylish. Posebno su popularni neutralni tonovi čizama poput sive, crne ili maslinaste boje, koji se lako kombiniraju s jesenskom paletom.

Statement čizme za kišni dan

Ako volite biti odvažni u modi, birajte gumene čizme s uzorcima – točkice, pruge ili animal print mogu biti odličan modni detalj. U kombinaciji s jednostavnijim outfitom poput crnih tajica i monokromatskog džempera, statement čizme postaju centralni dio vašeg izgleda, a kišni dani više neće izgledati dosadno.

Gumene čizme više nisu samo praktičan komad obuće za kišne dane, već i modni dodatak koji se može uklopiti u različite outfite. Uz nekoliko trikova za zadržavanje topline i kreativnih stilskih ideja, možete biti sigurni da ćete ove jeseni izgledati chic, a pritom ostati suhi i topli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter