traje čak tri godine

Trajna olovka za oči: Doznali smo sve detalje

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Trajni make up evoluira iz dana u dan. Prošli su dani iznimno očitog postavljanja, čudnog blijeđenja pigmenta i očitog kozmetičkog tetoviranja (sve dok koristite uglednog umjetnika), a prisutni su suptilni i laskavi rezultati koji smanjuju vaše vrijeme šminkanja. Dakle, što je točno trajna olovka za oči, kada je ima smisla raditi i je li uopće sigurna?

Što je trajna olovka za oči?

Poznato i kao kozmetičko tetoviranje ili mikropigmentacija, trajna olovka za oči uključuje usađivanje pigmenta u boji u kožu duž linije trepavica kako bi se oponašao izgled standardne olovke za oči. Međutim, obično je suptilniji od onoga što biste dobili s izgledom mačjeg oka ili zamrljane olovke za oči. Cilj je stvoriti iluziju simetričnijeg, definiranijeg i svjetlijeg izgleda očiju.

Tko je dobar kandidat za trajnu olovku za oči?

Svatko može dobiti trajnu olovku za oči, ali nekima može biti korisnija nego drugima. Ovaj postupak je savršen za one koji žele uštedjeti vrijeme i probuditi se svježi i lijepi. Idealan je za one koji vode aktivan stil života, poput vježbanja, plivanja ili surfanja. Također je idealan za one sa slabim vidom, osobe koje nose kontaktne leće, osobe koje imaju alergiju ili osjetljivost na konvencionalnu šminku i one koji rade u okruženjima gdje šminka nije dopuštena.

Također ga se preporučuje osobama koje su preživjele rak ili onima koji pate od alopecije kod kojih je gubitak trepavica problem, te onima koji mogu imati nesigurne ruke zbog multiple skleroze (MS) ili Parkinsonove bolesti.

Je li trajna olovka za oči zapravo trajna?

Trajna olovka za oči obično nije trajna jer koristi drugu vrstu tehnologije. Razlika između strojeva za trajnu šminku i standardnih strojeva za tetoviranje je snaga motora. Kretanje igala i brzina su drugačiji. Koža lica, posebice koža kapaka, izrazito je tanka i osjetljiva u odnosu na ostatak tijela. Iz tog je razloga izuzetno važno odabrati odgovarajući stroj i dubinu implantata u boji s postupcima trajne olovke za oči. Također, ovo su vaše oči o kojima govorimo – sigurnost je najvažnija.

Koliko dugo traje trajna olovka za oči?

Sa strojem za tetoviranje trajne šminke možete očekivati da će rezultati trajati od jedne do tri godine. Čimbenici koji na to utječu uključuju metabolizam vašeg tijela i brzinu izmjene stanica kože te izloženost okolišu/suncu.

To ne znači da je olovka za oči potpuno izblijedila. Može djelomično ostati i posvijetliti tijekom vremena, zbog čega ljudi mogu misliti da imaju plavu/sivu olovku za oči. Međutim, ovo je znak da je vrijeme da ponovite svoj trajni eyeliner.

Je li trajna olovka za oči sigurna?

Trajna olovka za oči siguran je postupak sve dok radite s renomiranim, vještim umjetnikom koji slijedi protokol, koristi ispravne strojeve i zna kako ih koristiti. Nažalost, postoje praktičari koji nemaju dovoljno znanja, posebno o dizajniranju eyelinera i određivanju dizajna koji odgovara licu svake osobe. Postoji cijela umjetnost u procesu koji uključuje obrazovanje o strojevima i razini vještina u vezi s pravilnim postavljanjem i teorijom boja.


Podijeli: Facebook Twiter