PROLJEĆE/LJETO 2025

Tjedan mode u Parizu: predstavljeni moćni, upečatljivi i odvažni modeli

| Autor: Sandy Uran
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Francuska prijestolnica mode, Pariz, ovih je dana poprište brojnih događanja. U pitanju je dakako Tjedan mode na kojem su predstavljene kolekcije za muškarce za sezonu proljeće/ljeto 2025.

DIOR HOMME

Renomirana modna kuća Dior predstavila je kolekciju za Dior Homme koju potpisuje kreator Kim Jones. Kreativna scenografija na modnoj pisti publici je dala novo viđenje muške mode. Velike »porculanske« mace i kolekcija koja odiše casual mladenačkim modnim izričajem čine okosnicu ove kolekcije.

Kreacije za muškarce – muška odijela kao i majice s porukom, te pokrivala za glavu zanimljivog dizajna, odišu novim pristupom te je očito da u Dior Homme pušu neki novi vjetrovi kreativnosti.

Osebujnost ove kolekcije su muški šeširi te dezen tkanina prikazanih modela. Reviju su došle pogledati dvije poznate dame iz svijeta šoubiza, Demi Moore koja je na reviju povela i svog četveronožnog ljubimca Pilafa, te Jennifer Lopez.

KLASIČNI HERMES

Druga renomirana modna kuća, Hermes, svojom je revijom koju potpisuje dizajnerica Veronique Nichanian zaigrala na kartu tradicionalnog modnog izričaja.

Ostala je naime vjerna klasičnom modnom jeziku koju ova prestižna modna kuća njeguje i koja ju desetljećima čini prepoznatljivom u svijetu visoke mode.

Klasični modeli imaju svoju čar koju joj podaruju fine tkanine, kao znak prepoznavanja kvalitete ovog brenda. Kreacije odišu elegancijom, ali i ležernošću kojoj su Francuzi naklonjeni te onim što se u svijetu mode naziva stilom tihog luksuza.

COLM DILLANE

Kreator Colm Dillane, alfa i omega brenda KisSuper, svoju je novu kolekciju predstavio inspiriran svijetom cirkusa i kazalištem lutaka. Dobra doza kreativnosti polučila je uspjeh kao i činjenica da se ovom prigodom kreator obratio prisutnoj publici, što je presedan kad je riječ o modnim revijama.

Njegova kolekcija namijenjena je odvažnim muškarcima koji se vole igrati modom i modnim detaljima te su skloni humoru koji je nazočan i u njihovom načinu odjevanija.

OPROŠTAJ DRIESA VAN NOTENA

Dries Van Noten ne libi  pokazati da voli skandinavski minimalizam te time odišu i njegove kreacije u tipičnim nordijskim tonovima sive, bež i nezaobilazne crne.

No, Van Noten je kreativac te svoj modni svijet pročišćenih linija i prizemljenih boja zna nadopuniti modelima kojima daje oduška svojoj kreativnosti te tako u njega dolazi do izražaja i »barokna« faza u kojoj se može naći i baloner ružičastog tona.

Belgijskom dizajneru bila je to jubilarna 150. kolekcija, ujedno i posljednja. Naime, nakon 38 godina karijere odlazi s mjesta kreativnog direktora svog kultnog brenda.

CHANELOVA VISOKA MODA

U prelijepom zdanju palače Garnier prestižna francuska modna kuća Chanel predstavila je svoju kolekciju visoke mode za sezonu jesen/zima 2024./2025. koju potpisuje kreativna direktorica modnih kolekcija, nekadašnja desna ruka Karla Lagerfelda koja je nakon njegove smrti preuzela modnu kuću Chanel, Virginie Viard, a koja je odnedavno otišla iz Chanela.

No, kreacije koje su predstavljene u prelijepom interijeru pariške opere noše njezin »touch«.

Ostala je vjerna modnom stilu koji njeguje ova renomirana modna kuća, ali je isto tako napravila korak naprijed u pojedinim kreacijama koristeći plastificirane materijale u crnoj boji.

Ipak, okosnicu kolekcije čine ženski kostimi sa suknjom ili hlačama, materijali koji su obogaćeni šljokicama i kreacije u kojima glavnu riječ imaju mašne, koje su ujedno i glavni element viđenih frizura manekenki.

Dakle, mašna i to velika, je modni dodatak koji će biti u glavnoj ulozi u nadolazećoj modnoj sezoni.

Modeli haljina ravnog kroja u bež, zlatnoj nijansi, kostimi ružičasto-ljubičastog tona, nezaobilazni su dio kolekcije, a posebnu priču čine pelerine koje će nakon ovog predstavljanja također biti zvijezde modnog svijeta sljedeće jeseni i zime.

Kruna revije bila je bijela haljina/vjenčanica romantičnoga kroja, podsjetnik na minula vremena. Interijer palače Garnier, pariške operne kuće, je impresivan.

Stoga, ljubiteljima mode i i lijepih zdanja predlažemo da reviju pogledaju iz udobnosti svoje fotelje u videu Chanel Houte Couture Show.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater