ISLAND DANCE COMPETIT

U KONKURENCIJI TISUĆU PLESAČ(IC)A: Nagrada za najbolju plesačicu Anđeli Kurtović

Anđela  Kurtović, najuspješnija plesačica natjecanja

Anđela Kurtović, najuspješnija plesačica natjecanja


Članica Plesne skupine "Roxanne" iz Rovinja, pored titule "najbolje" s netom održanog natjecanja "Island Dance Competit" osvojila je stipendiju za školovanje u Bugarskoj- Uz slavljenicu,"Roxannice" za ukupno deset koreografija osvojile devet zlatnih i jednu srebrnu medalju

Članovi i članice Plesne skupine "Roxanne", ovaj će vikend pamtiti po žetvi medalja. Naime, na natjecanju "Island Dance Competit", koje se u subotu održalo u Malinskoj na otoku Krku, u konkurenciji brojnih klubova iz svih gradova i krajeva zemlje, te gostiju iz Slovenije, u snažnom su plesnom nadmetanju između tisuću plesač(ic)a starosne dobi od četiri do dvadeset i osam godine, po tko zna koji put bile nadmoćne.

Naime, trideset i pet plesača podijeljenih po skupinama, pod budnim su okom svojih mentora i koreografa Zvonimira Živića i Martine Kolege, te vanjskih suradnika Alena Sesarića i Kristine Paunovski, izveli ukupno deset stilski različitih koreografija, i za svaku dobili najviša priznanja, odnosno devet zlatnih i jednu srebrnu medalju. Pored medalja Klubu "Roxanne" uručeno je i posebno priznanje "Greates Show", i to za koreografiju Martine Kolege, koji im je osigurao direktni plasman na slijedeće međunarodno natjecanje u Sloveniji.

No, ono što posebno veseli sve Roxannice je i odlučan uspjeh dvadeset godišnje plesačice Anđele Kurtović, koja se ovjenčala titulom najbolje plesačice čitavog natjecanja. Pored titule "naj", Anđela je za svoj trud i plesnu vještinu, koju u Roxannicama njeguje i izgrađuje od malih nogu nagrađena i stipendijom koja će joj osigurati školovanje u Bugarskoj slijedeće godine. Dodajmo, i da je Anđela pasionirana članica Roxannica još od svoje pete godine života, a danas radi kao uspješna animatorica u hotelijersko- ugostiteljskoj kući Maistra.

Kako doznajemo, rovinjske plesačice i plesači neće zaspati na lovorikama jer već sredinom mjeseca slijedi im natjecanje u Novom Sadu. Kao i uobičajeno, najveći podstrek ( i onaj financijski) Roxannicama su dali roditelji, none i nonići dok je Grad Rovinj sufinancirao troškove prijevoza. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter