Croatian Summer Salsa Festival

Počinje 20. po redu najveći svjetski salsa susret! 60-ak instruktora i legende kubanske glazbe pretvorit će Rovnj u epicentar zabave

| Autor: Tea Tidić
(Foto Piqant Photography)

(Foto Piqant Photography)


Sljedećeg tjedna, od 10. do 17. lipnja, svi plesni putevi vode u Rovinj, jer se tamo održava najveći svjetski salsa susret, Croatian Summer Salsa Festival. Već dvadesetu godinu, ovaj istarski grad pretvorit će se u epicentar najuzbudljivije ljetne zabave u karipskim ritmovima s oko pet tisuća ljubitelja salse, bachate i kizombe iz svih dijelova svijeta.

(Foto Piqant Photography)(Foto Piqant Photography)

Šezdesetak instruktora salse

Festival slovi za najpoznatiju svjetsku salsa atrakciju koja, u organizaciji domaće tvrtke Salsa Adria Produkcije d.o.o., iz godine u godinu privlači tisuće plesnih entuzijasta iz više od osamdeset zemalja svijeta.

Osmodnevni program održava se na nekoliko lokacija u Rovinju. Središnje mjesto zbivanja je stara tvornica duhana Adris, zatim turističko naselje Villas Rubin, otok Sveta Katarina, sportska dvorana Srednje škole Zvane Črnje te dvorana Multimedijalnog centra.

Posebno je zanimljivo da će festival ugostiti šezdesetak najpoznatijih svjetskih instruktora salse i bachate iz Kube, Sjeverne i Južne Amerike te Europe, koji će u više od 200 sati cjelodnevnih plesnih radionica od ponedjeljka do nedjelje poučavati vještine plesnih entuzijasta u svim vrstama salse, bachate, cha cha cha, reggaetona i drugih srodnih stilova - kako u parovima, tako i pojedinačno.

Organizatori napominju da plesno predznanje nije preduvjet jer su radionice prilagođene svim plesnim razinama - od početnika do naprednih plesača. Uz plesne radionice, održat će se i M-power program specijalnih radionica joge i pilatesa prilagođenih plesačima.

Uz uvježbavanje novih figura i usavršavanje tehnike, na festivalu će se raspravljati i o aktualnim pitanjima i trendovima iz plesnog svijeta na panelu koji će se prenositi uživo na kanalima društvenih mreža.

(Foto Piqant Photography)(Foto Piqant Photography)

Ikone kubanske glazbe

Osim edukativnog, tu je i zabavni dio - tako su u noćnom programu najavljeni koncerti, te će publika će imati priliku pjevati i plesati na dva velika live koncerta svjetskih ikona kubanske glazbe koji će ove godine prodefilirati rovinjskom pozornicom - šire poznati Issac Delgado i grupa Los Van Van za čije se koncerte unatrag nekoliko tjedana traži karta više.

U Rovinju će se moći čuti svjetski latino klasici poput onoga "La vida es un carnaval" u izvedbi Issaca Delgada, što je ujedno i geslo ovogodišnjeg izdanja rovinjskog festivala. Zanimljivo je i da se pleše u pet velikih plesnih hala tvornice Adris, gdje će do zore glazbu birati dvadesetak popularnih svjetskih DJ-a latino glazbe, uz impresivne show nastupe plesnih virtuoza u visokoj produkciji i pokoje iznenađenje koje za plesače pripremaju organizatori, posebice ove godine kada je sve u znaku proslave dvadesetog rođendana. Temu festivala prate i tematski partyji s posebnim dress codeovima koji su (ne)pisano pravilo svake subotnje gala večeri.

U turističkom naselju Villas Rubin u popodnevnim satima uz DJ-e održavat će se beach partyji na tri plesna podija, uz bazen i more, a tu su i boat partyji. Deset trosatnih brodskih tura s oko dvjesto plesača na palubi, jedna su od glavnih atrakcija festivala.

(Foto Piqant Photography)(Foto Piqant Photography)

Festival se održava uz potporu Grada Rovinja, Turističke zajednice grada Rovinja i hotelijerske turističke kompanije Maistra Hospitality Group.

- Unatoč svemu, ostajemo nepokolebljivi u našoj posvećenosti, prihvaćajući životno putovanje s hrabrošću, optimizmom i neupitnom vjerom u sebe. Neka naša zajednička priča nastavi inspirirati generacije plesača i ljubitelja glazbe diljem svijeta, kaže Vladimir Semenčić, direktor Croatian Summer Salsa Festivala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter