MODNI PRAZNIK

Što su zvijezde odjenule za oscarovski Red Carpet? RUŽIČASTI CRVENI TEPIH, VJEČNI DIJAMANTI I MUŠKARAC U SUKNJI



Sama ceremonija bila je decentna, pa tako i crveni tepih na kojem su ove godine dominirale haljine u svim nijansama roze - od dražesne i filmski glamourozne Gemme Chen u ružičastom Valentinu koja bi vrlo lako mogla ponijeti titulu nove ikone stila, preko Hellen Mirren u lepršavoj haljini u baš svim nijansama ružičaste, do Julije Roberts, koja je karijeru započela glumeći ženu u crvenom, a u 50-ima u jednostavnoj ružičastoj haljini ostavila sve bez daha

Kako je u modi sve već viđeno, tako nas ni dugoočekivani Red Carpet na Oscarima nije pretjerano iznenadio. No, kako je crveni tepih dodjele Oscara za zvijezde najvažniji događaj u godini za koji se pripremaju mjesecima, izbor haljine, nakita i frizure prate se pod povećalom javnosti i stvar je dizajneskog prestiža tko će koga odjenuti. Ipak, volimo Oscare i njegove aktere koji nas vode kroz tu filmsku čaroliju. Sama ceremonija bila je decentna, pa tako i red carpet na kojem su ove godine dominirale haljine u svim nijansama roze - od dražesne i filmski glamourozne Gemme Chen u ružičastom Valentinu koja bi vrlo lako mogla ponijeti titulu nove ikone stila preko Hellen Mirren u lepršavoj haljini u baš svim nijansama ružičaste, do Julije Roberts, koja je karijeru započela glumeći ženu u crvenom, a u 50-ima u jednostavnoj ružičastoj haljini ostavila sve bez daha i dokazala kako je Hollywood puno ljepši bez botoxa.

Iako smo na Oscarima standardno naviknuti na glamour Nicole Kidman i Cate Blanchett, ove je godine titulu dive u svakom pogledu ponijela Lady Gaga. Osim što je osvojila svoj prvi zlatni kipić za pjesmu "Shallow" iz filma Zvijezda je rođena, kao i uvijek stilom je dominirala i na 91. dodjeli Oscara. U elegantnoj volumioznoj crnoj haljini s izbočenjima na predjelu bokova i šlepom s potpisom Alexandera McQueena imala je u sebi tu dozu dramatike koju zajedno sa stavom provlači na svakom dodjeljivanju, ali i ove godine i najskupljom ogrlicom - ikada. Ogrlicu, s ogromnim žutim dijamantom od 128 karata vrijednu 30 milijuna dolara nosila je Audrey Hepburn 1961. godine u filmu "Doručak kod Tiffanyja". Bio je to svojevrsni hommage pravom Hollywoodu i oda ikoni stila. Dakle, zvijezda nije rođena, već je Gaga potvrdila ne samo svoj zvjezdani status, već i status ikone stila te činjenicu da su dijamanti najbolji prijatelji svake djevojke.

Naravno sve je vrvjelo od silnih proreza i godinama sveprisutnih dubokih dekoltea, prozirnih haljina koje više otkrivaju nego skrivaju te nekako ispada da je u modi, bila ona visoka ili svakodnevna sve dozvoljeno, i da ništa ne može sve šokirati. Ipak, ove je godine pravu buru izazvao muškarac - u glamouroznoj suknji. Glumac Billy Porter imao je najhrabriju kombinaciju koju je neki muškarac ikad odjenuo za Oscar. No, to je s ove strane svijeta već viđeno. Bosanski pjevač Božo Vreća je puno prije njega to odjenuo. Tko zna, možda je on bio inspiracija?

Ipak, crveni tepih ostat će zapamćen po crvenoj Givenchyjevoj kreaciji Rachel Weisz koja je bila jedan od stilskih vrhunaca večeri. Osim što je iznenadila novom bojom kose, glumica Charlize Theron privlačila je poglede u kreaciji kuće Dior. Francuski brend čije je zaštitno lice već godinama bio je pun pogodak i ovog puta: svijetloplava kreacija s prednje je strane potpuno "zatvorena", dok sa stražnje skriva iznenađenje - potpuno gola leđa. (Lara BAGAR, foto: EPA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter