Suočavanje s prekidom

Niste još preboljeli bivšeg? Možda vam ovih par metoda pomogne

| Autor: Sanda Milinković
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Prekid s partnerom može biti teško i emocionalno iscrpljujuće iskustvo, osobito ako se radi o dugoj vezi. Može biti povezan s različitim osjećajima, poput tuge, ljutnje, krivnje, tjeskobe i osjećaja gubitka.

Za većinu, odlazak od partnera može biti izazovan zadatak dok živimo u digitalnom dobu i imamo stalnu želju da znamo gdje se oni nalaze na društvenim mrežama.

Ako imate problema s nastavkom iz prošle veze i redovito uhodite bivšeg, pogledajte nekoliko načina pomoću kojih možete produktivnije usmjeriti svoje emocije.

Aktivnosti i hobiji

Jedan od najboljih načina da prestanete previše razmišljati o svojoj prošloj vezi je da se uključite u razne aktivnosti i zaokupite se. Postavite si cilj i radite na njemu, ostanite usredotočeni i ne dajte si vremena razmišljati o svom bivšem.

Ostvarite svoje životne ciljeve i ta će vam postignuća pomoći da podignete samopouzdanje i odmaknete se od svoje prošlosti.

Razgovarajte s prijateljima

Naši prijatelji su naši neplaćeni terapeuti, oni nas poznaju iznutra i mogu nam pomoći da nastavimo s prošlošću. Ako se loše provodite, podijelite svoje probleme s prijateljima.

Oni možda neće znati sve odgovore, ali će vas sigurno podržati u vašoj teškoj fazi. Napravite planove za zabavu ili jednostavan izlet sa svojim prijateljima koji će vam pomoći da brže krenete dalje.

Ilustracija (Pexels)Ilustracija (Pexels)

Dajte si vremena

Najveća pogreška koju većina nas čini je da odmah nakon prekida krenemo u potragu za novim partnerom, ali, to nije zdravo. Sve dok (i ako) se potpuno ne pomaknete od svoje prošlosti, vaši budući odnosi ne mogu se razvijati. Nemojte žuriti, dajte si malo vremena i prostora za ozdravljenje. Iskoristite ovo vrijeme za rad na svojim emocijama i rast sebe kao osobe.

Ne razgovarajte s bivšim!

Morate prihvatiti da biti “samo prijatelj” s bivšim nakon prekida nije zdravo. Da biste nastavili s prošlošću, trebate prestati komunicirati s bivšim na bilo koji način jer će vas to na kraju povrijediti. Nemojte ih uhoditi na društvenim mrežama ili pokušavati saznati pojedinosti o njihovom životu. To bi mogao biti izazovan zadatak, ali je važan korak dok se ide dalje.

Ilustracija (Pexels)Ilustracija (Pexels)

Prihvaćanje

Prihvaćanje je teško, ali kada se jednom suočite sa stvarnošću, postaje jednostavnije otpustiti se i krenuti naprijed. Prihvatite činjenicu da oboje više niste zajedno i da se morate usredotočiti na svoj život i ciljeve. Vjerujte da je ono što se dogodilo bilo najbolje i krenite dalje uz međusobno poštovanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter