kino pod zvijezdama

HRT će prenositi otvorenje 71. Pulskog filmskog festivala

| Autor: Novi list
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


U četvrtak, 11. srpnja na Prvom programu HRT-a u 21.50 počinje prijenos svečanog otvorenja 71. Pulskog filmskog festivala.

Prošla je 71 godina od 1954. godine kada je Marijan Rotar u Vespazijanovoj areni pokrenuo filmski festival koji se uz uspone i padove uspio održati sve do danas, pa je postao najdugovječniji nacionalni filmski festival na svijetu.

Od tada se svakog ljeta u Puli okupljaju filmaši, a publika u najljepšem kinu na otvorenom, Vespazijanovoj areni, gleda najnovije filmove.

Kroz ovogodišnji program svečanog otvorenja vodit će nas Ida Prester.

Lanjska dobitnica Velike zlatne Arene Mirta Puhlovski, glumica i redateljica Nina Violić te glumac Goran Marković – također dobitnici Arena za glumačka ostvarenja, montažerka Nina Velnić, te Zlatnom palmom nagrađeni redatelj Nebojša Slijepčević članovi su ovogodišnjeg ocjenjivačkog suda 71. Pulskog filmskog festivala.

Ponešto o filmovima koje ćemo ove godine gledati, ljudima koji su ih odabrali i onima koji će ih nagrađivati doznajte tijekom ceremonije otvaranja koju možete i ove godine pratiti u izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji.

Redateljica prijenosa je Mirena Stijačić, a urednica Koraljka Kirinčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini