trikovi zlata vrijedni

Ovo je najbolji način za uklanjanje tvrdokornih mrlja s odjeće

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Nedavno je stručnjakinja za čišćenje Nicole Jaques na svom Instagramu podijelila super trik za uklanjanje mrlja s odjeće koji je, kaže, naučila od djelatnika svoje kemijske čistionice, prenosi Večernji list.

"Uzmite sredstvo za pranje suđa jer ono mrlju čini topljivom u vodi i izlijte na nju samo kap, pa nježno prstom protrljajte po mrlji. Zatim pomiješajte još jednu kap deterdženta s malo tople vode i žlicom nanesite na mrlju pa ponovno istrljajte. Ostavite da tako odstoji najmanje 20 minuta, pa utrljajte još i malo uobičajenog tekućeg praška za pranje rublja", objasnila je.

Ona je, kaže, ovaj trik isprobala na dvjema majicama od svog sina, od kojih je jedna imala mrlju od ulja, a druga od batata. Kad završite, predmet možete kao i obično strojno oprati. 

"Ako se mrlja skinula, osušite, a ako ne, ponovite postupak još jednom", savjetovala je.

Na njen savjet su se nadovezale i ostale korisnice prijedlozima da se na mrlju utrlja i soda bikarbona, nakon što se na nju stavi sredstvo za pranje suđa. Soda bikarbona također pomaže u upijanju ulja. Ili se samo mrlju istrlja nježnom četkom za rublje jer dobro uvlači sredstvo za pranje suđa u tkaninu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom