FESTIVAL U LIŽNJANU

TREĆA KOZA: Umjetničko propitivanje ekološke problematike

Na proljetnoj "Trećoj kozi" od 22. do 24. travnja predstavit će se Aleksandar Garbin, Tanja Grgić, Josip Pino Ivančić, Ivana-Nataša Turković, Lea Komel i Kazalište Dr. Inat

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Festival "Treća koza" organizira se u partnerstvu s Općinom Ližnjan

Festival "Treća koza" organizira se u partnerstvu s Općinom Ližnjan


Proljetno izdanje festivala "Treća koza" usmjereno na izvedbene umjetnike s područja Istre i okolice koji se bave umjetničkim propitivanjem ekološke problematike, održat će se , od 22.do 24. travnja u Ližnjanu, a u organizaciji Udruge Trećeprostor.

- Na festivalu će se sa svojim radovima predstaviti mladi kreativci, etablirani istarski izvedbeni umjetnici i ekološki farmeri. Festival daje umjetnički odgovor na klimatske promjene i ekološku krizu čiji smo svjedoci na dnevnoj razini te fenomenološko, ekološko i etičko razumijevanje našeg odnosa s prirodnim svijetom, ističu organizatori te najavljuju da će se na "Trećoj kozi" predstaviti Aleksandar Garbin, Tanja Grgić, Josip Pino Ivančić, Ivana-Nataša Turković, Lea Komel i Kazalište Dr. Inat. Riječ je o umjetnicima čiji su radovi pristigli na natječaj.

Program započinje u petak, 22. travnja u 17 sati izvedbom i radionicom plesa na svili, Lee Komel. Mjesto okupljanja publike je Društveni dom (zgrada Općine Ližnjan, na adresi Krasa 7, gdje publika na svoje mobitele dobiva dijeljenju lokaciju koju šalje izvođač s mjestom izvedbe.

Na zatvaranju performanse izvode Roko Nakić, Ana Katulić i Irena Boćkai, kada će od radova pristiglih na natječaj biti proglašen najbolji izvedbeni rad s ekološkom tematikom, o kojemu odlučuje tročlani žiri.

"Treća koza" je festival usmjeren umjetničkom propitivanju ekološke problematike u okviru suvremenih izvedbenih i novomedijskih praksi. Festival je počeo krajem prošle godine u hibridnom obliku, online i uživo u Puli u sklopu manifestacije Dani Kazališta Dr. Inat u Društvenom centru Rojc, a sada se nastavlja na otvorenim prostorima, ovaj put na Rtu Marlera i drugim ližnjanskim lokacijama.

Festival "Treća koza" organizira se u partnerstvu s Općinom Ližnjan, a financijski ga podržavaju Zaklada kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH i Istarska županija- Ured za kulturu i zavičajnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter