U GALERIJI CVAJNER

Radovi Vedrana Šilipetra i glazba Jana Kinčla, Regis Kattiea i Matije Duića


Sutra u pulskoj Galeriji Cvajner u 21 sat, u okviru Ame programa, pulski umjetnik Vedran Šilpetar izlaže slike, crteže i grafike nastale prošle godine, a tijekom večeri za glazbu će ovaj put biti zaduženi Jan Kinčl, Regis Kattie i Matija Duić

- Trgnuti se iz siječanjskog sna, u našem gradu postala je sad već tradicionalno teška izvedba. Topli čajevi dominiraju stolovima, a svaka se zraka sunca dočekuje širokim zagrljajem. Razlog više da ovaj Ame pozovemo 'live' glazbenike. Dolaze nam tri gosta sa zagrebačke adrese, Jan Kinčl koji će uživo servirati ritmove za Regis Kattiea, simpatičnog i talentiranog klavijaturista čiji su se 'rhodes' momenti prije godinu dana divno zavlačili među naša tijela. S ovim duetom, po prvi će put u Galeriji iza gramofona stati i Matija Duić iz Adriatic Social Cluba. Matija je zasigurno jedno od najsvježijih imena hrvatske house, soul i disco scene te ne sumnjamo kako će njegov kufer biti pravi slatkiš za naše plesne korake. Izložbeni blok ovaj put popunjava Vedran Šilipetar, navode organizatori u najavi.

Vedran Šilipetar rođen je 1980. u Puli, gdje pohađa srednju glazbenu školu i Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Diplomirao je 2007. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (kiparski smjer) u klasi profesora Josipa Diminića. Samostalno je izlagao u Puli, Zagrebu, Parizu, Langenfeldu, Bratislavi, Motovunu, Grožnjanu, Labinu, Buzetu i Vodnjanu, a skupno diljem Europe.

Šilipetar je autor strip satire i zbirke "Elvis Brižni" koji se kontinuirano godinama objavljuje u Glasu Istre. Bavi se skulpturom, slikarstvom, grafikom, stripom i autorskom glazbom. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja (prva nagrada za grafiku 'Ars sacra' 2011., prva nagrada za slikarstvo 'Ars Sacra' 2017. te treća nagrada za slikarstvo na 'Ex tempore' u Grožnjanu 2017. Njegove skulpture u bronci i željezu nalaze se u vlasništvu domaćih i inozemnih galerista (Režek, Duecker) te u nekoliko državnih institucija. Autor je nekoliko skulptura u željezu među kojima su neke i javne. Živi i djeluje na potezu Pula - Zagreb. (Z. ANGELESKI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter