Sutra

Počinje kazališni festival PUF: U slučaju kiše mijenja se dio programa

| Autor: Glas Istre
(Foto: Puf Festival)

(Foto: Puf Festival)


Jubilarni 30. međunarodni kazališni festival PUF počinje sutra, 2. listopada, raznovrsnim programom koji uključuje izložbu, predstave i glazbu. U Galeriji Makina će u 17:30 sati biti otvorena izložba “Sisi, vrati se!!!” mladih pulskih umjetnica Vasje Šumonje i Lune Vojnović, dok će otvaranje festivala s Međunarodnom site specific koprodukcijom Anno Domini 2024. biti održani u Malom rimskom kazalištu (Herkulov prolaz 1).

U slučaju kiše, ovaj dio programa preselit će se u Lapidarij Arheološkog muzeja Istre (AMI), ispod platoa kod glavnog ulaza u zgradu (pristup sa strane Dvojnih vrata). Ovogodišnja koprodukcija pod nazivom “Metamorfoze” nastala je u suradnji s brazilskim družinama Terror Barato i Desterro Ateliê te londonskim Overtone Theatreom, a u suorganizaciji s AMI-jem.

Redatelj je Brazilac Daniel Passi, a uz inozemne izvođače iz Brazila i Italije, sudjeluju članovi Dramskog i Plesnog studija INK-a, Kazališta Dr. Inat i Soul Flowa - prostora za ples i pokret, te drugi umjetnici. Početak otvaranja festivala u organizaciji SAKUD-a Pula je u 19:00 sati, a Anno Dominija 19:30 sati. Posljednja prvog dana bit će izvedba “KA-F-KE” Oriantheatre Dance Companyja (Francuska) u 21:00 sat na Maloj pozornici Istarskog narodnog kazališta, a kojom PUF obilježava 100-godišnjicu Kafkine smrti.

Za kraj večeri, u festivalskom Klubu Kotač će od 22:30 sati biti druženje uz razgovor o predstavama i DJ-a Tricky D.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter