Zavičajni muzej u Buzetu

"Lica Subotine po starinski": Večeras otvorenje izložbe fotografija triju autora

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Foto: Zavičajni muzej Buzet)

(Foto: Zavičajni muzej Buzet)


U drevnoj palači Bigatto, sjedištu Zavičajnog muzeja, danas se u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta »Augustin Vivoda« Buzet, u 20 sati otvara izložba fotografija različitih autora »Lica Subotine po starinski«.

Više od 20 godina u buzetskoj starogradskoj jezgri u povodu Dana Grada Buzeta odvija se manifestacija »Subotina po starinski«. Ove godine slavi se 20. obljetnica otkako cijela starogradska jezgra druge rujanske nedjelje postaje velika pozornica na kojoj se odvijaju različita događanja, tradicionalna glazba izvire iz svakog kutka, a mirisi domaće hrane šire se uskim gradskim ulicama.

Manifestacija je to koju u prvom redu obilježavaju ljudi: inicijatori, kostimirani sudionici, brojni volonteri i svi oni koji na bilo koji način sudjeluju u njenom odvijanju. Bez njih »Subotine po starinski«, u obliku o kojem danas postoji, ne bi bilo. Ovom izložbom organizatoru je želja prisjetiti se svih lica koji su, svaki na svoj način, obilježili rujansku manifestaciju i zahvaliti im što su ugradili svoj kamenčić u mozaik koji se neprestano širi. Izložba ostaje otvorena do 27. rujna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter