Bogatstvo stihova i izričaja

Pjesnički susret u Knjižnici Veruda s Ritom Stokić Brgić, Morenom Sinčić i Marijanom Martinčić

| Autor: Ana Orsag
(Osobna arhiva)

(Osobna arhiva)


U Knjižnici Veruda održan je pjesnički susret, a gošće su bile Rita Stokić Brgić, autorica brojnih knjiga poezije na čakavštini te na književnom standardu, novinarka i voditeljica Morena Sinčić, koja je predstavila svoju priču za djecu o gusjenici Mimi koju je i sama ilustrirala te iz publike je svoje stihove čitala Marijana Martinčić, inače po profesiji liječnica.

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

Stokić Brgić govorila je o svojim pjesničkim počecima, kako je oduvijek zapisivala poetske misli, kako teži njegovanju čakavštine svoga kraja, tradicije, običaja, prisjetivši se pri tome brojnih suradnji, kako s ilustratorima, književnicima, glazbenicima, nastupa na pjesničkim susreta, a sve to uz kazivanje stihova.
Morena Sinčić naglasila je da je kreativnost oduvijek pokreće, da se voli izražavati i u likovnim tehnikama te pisanjem, a kreiranje priča za djecu jako je veseli - posebice jer paralelno osmišljava tekst i ilustracije.
Marijana Martinčić, osim što je objavila tri samostalne pjesničke zbirke, zastupljena je u brojnim skupnim zbirkama te pročitala je neke od svojih stihova koji ulaze u razne tematske i interesne sfere.
Moderatorica programa bila je Vanesa Begić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter