danas u motovunu

Izložba "Na vrhu" Željka Koprolčeca: Fotografije u retro stilu po uzoru na portrete holivudskih zvijezda

| Autor: Gordana Čalić Šverko
 Fotografska izložba "Na vrhu"

Fotografska izložba "Na vrhu"


Fotografska izložba "Na vrhu", renomiranog hrvatskog fotografa Željka Koprolčeca, svečano će se otvoriti danas u 20 sati u motovunskoj Galeriji "Pet kula". Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja, a može se razgledati u radno vrijeme Galerije "Pet kula", svakoga dana od 9 do 19 sati.

Na izložbi će se izložiti nekoliko ciklusa te sveukupno 55 fotografija. Moći će se vidjeti fotografije u retro stilu koje Željko Koprolčec radi po uzoru na portrete holivudskih zvijezda, ali i u maniri baroknog stila ili razdoblja art deco-a. Akt/art fotografije čine vrlo bitan i značajan dio autorovog stvaralaštva, a na motovunskoj se izložbi predstavlja s djelima nastalim u posljednja dva desetljeća.

 Fotografska izložba "Na vrhu" Željko Koprolčec

Željko Koprolčec u svom fotografskom pristupu preuzima potpunu kontrolu nad svim procesima kreiranja fotografije. Svaki tračak svjetla je pažljivo kontroliran. Boje su minimalne, većinom su to tonovi sepije. Poze modela su pažljivo koreografirane i statične. Osjeća se potpuni nedostatak fizičke dinamike, pokreta modela. Jedini pokret je svjetlo koje putuje po oblinama tijela. I sam umjetnik u procesu pritiskanja okidača na kameri radi to minimalnim pokretom.

Uoči izložbe, s početkom u 18 sati u renesansnoj kuli "Nova vrata", u sklopu Galerije "Pet kula", Koprolčec će održati predavanje o životu profesionalnog fotografa, koji više od 50 godina uspješno balansira između komercijalne reklamne fotografije od koje živi i art fotografije koja zadovoljava njegovu potrebu za umjetničkim stvaralaštvom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter