kuhinja, grad, pozornica...

Pulski umjetnik Igor Dražić izlaže u Galeriji Makina

| Autor: Glas Istre
(Foto: Galerija Makina)

(Foto: Galerija Makina)


"Kuhinja, grad, pozornica..."  naziv je izložbe autora Igora Dražića koja će se otvoriti u petak 7. lipnja s početkom u 21 sati u Galeriji Makina u Puli.

Predgovor koji je napisala Nevena Trgovčić prenosimo u cijelosti:

"Rečenicom "Ne vjerujem razumu pri odluci o odabiru motiva i sadržaja slika.", slovenski slikar Marko Jakše započinje popratni tekst svoje ne tako davne pulske izložbe, a Igor Dražić istim započinje zamišljanje vlastite izložbe koju u sukladnom negiranju koncepta, studije, serije, ciklusa pa i kustosa, sada izlaže pred svoje sugrađane.

(Foto: Galerija Makina)(Foto: Galerija Makina)

Istovremeno, autor svojim radovima ne teži ukinuti smisao, već svjesno dopušta njegovo prepoznavanje u iskonskom, naslijeđenom i/ili znanom, jednako zajedničkom i sasvim osobnom. Dražić nekronološki niže fotografije snimljene tijekom četrdesetak godina, ostavljajući bezvremenski trag samoga sebe.

(Foto: Galerija Makina)(Foto: Galerija Makina)

Baš kao što duga ostavlja trag za kišom, obezglavljena statua za izgubljenom glavom, kamen sjećanja za čitavim narodom, čin za čovjekom, fotografija za trenutkom. Izložbenim uopćavanjem važnosti trenutka kuhinje, grada i pozornice, dokumentarizam ovdje sam sebe zadirkuje, ostavljajući pogled gledatelja u pretpostavci. Na koncu, svaki je pogled, i onaj fotografa i njegova modela, zasebna spoznaja svijeta, pa makar "… iza razuma, iza uma, u ne-umu."

Izložba će se moži razgledati do 6. srpnja 2024.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter