ANSELMO TUMPIĆ

Rovinjski dizajner izabran za člana žirija londonskog D&AD-a

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Promo)

(Promo)


Nastavljaju se uspjesi za studio Tumpić/Prenc, odnosno, ovom prigodom, za Anselma Tumpića, kreativnog direktora Studija Tumpić/Prenc koji je ove godine pozvan za člana žirija britanskog D&AD-a, prema mnogima najprestižnijeg svjetskog mjerila kreativnosti.

O ovogodišnjim D&AD Pencils nagradama, koje slove za najveće kreativno postignuće u struci, uz globalne kreativne lidere, praktičare i inovatore, odlučivat će i hrvatski predstavnik Anselmo Tumpić, kreativni direktor Studija Tumpić/Prenc.

Nastavak uspjeha

D&AD, skraćeno za Design and Art Direction, održava se od 1962. godine, otkada nadahnjuje zajednicu kreativnih mislilaca slaveći i potičući najbolje u dizajnu i oglašavanju. Nagrade ove britanske organizacije globalno su priznate kao najveće priznanje, a na natječaj se svake godine prijavljuju najbolji iz struke iz cijeloga svijeta.

Dakako, Tumpić ne krije zadovoljstvo ovim uspjehom, tim više što su protekli mjeseci bili vrlo uspješni za njega, te jer je Studio dobio brojne nagrade i priznanja, i to je u biti samo nastavak njihovih uspjeha.

Tumpić je naveo da ga je poziv za žiriranje na tako prestižnom natjecanju zaista razveselio.

- To je posebna čast, ali i odgovornost, jer je u rukama žirija odabir najboljih projekata tijekom godine. Osim toga, privilegija je predstavljati Hrvatsku na ovom međunarodnom natjecanju, navodi. Tumpić će biti dio žirija koji će izreći sud za dizajn ambalaže.

Upravo se među dobitnicima ove nagrade prošle godine pronašao i Studio Tumpić/Prenc, a osvojio je slavni Pencil u kategoriji Packaging design za dizajn boce maslinovog ulja »Istriana«.

Inače, Studio je proteklu godinu zaključio kao najnagrađivanija hrvatska agencija prema broju međunarodnih nagrada, a od njegova osnutka 2017. godine do danas nagrađen je nizom nacionalnih i međunarodnih priznanja: Red Dot Best of the Best, European Design Award Best of Show, D&AD Awards, Dieline, Golden Drum, London International Awards, Pentawards, IIID, Communication Art Award, ADC Europa, Epica, IdejaX, Somoborac, HDD Award, ZGDW Award i nagrada Zagrebačkog salona.

Nakon bogatog iskustva stečenog radeći u Fabrici (Benettonov komunikacijski centar za istraživanje i razvoj), BBDO-u i Saatchi & Saatchi u Milanu, s kolegicom Sarom Prenc Opačić u rodnom gradu pokreće kreativni tim Studija.

Žiriranje natjecanja

Žiriranje natjecanja Tumpiću nije strano, a posljednje s kojeg se vratio bio je prošlogodišnji JOOP DESIGN AWARDS gdje je odlučivao o najboljem dizajnu ambalaže ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Radi se o međunarodnom natjecanju koje se održava u Tokiju, kao najprofesionalnije natjecanje ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Svečana dodjela nagrada D&AD-a održat će se posljednjeg dana Festivala u londonskom Southbanku 22. svibnja, a kao i svake godine, okupit će najbolje iz industrije i nagraditi najbolje kreativne umove čije će projekte tijekom godine vidjeti čak 2.7 milijuna posjetitelja D&AD-ove web-stranice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter