SCENA 15+ Teatar Naranča

Večeras u Dječjem kreativnom centru Pula: "Kako preživjeti punicu"

| Autor: Vanesa Begić
(Teatar Naranča/Sara Rabar)

(Teatar Naranča/Sara Rabar)


Scena 15+ Teatra Naranča nastavlja s programima i u ovoj kazališnoj sezoni. Djeluju nešto manje od tri godine, krenuli su tijekom pandemije, čim su malo popustile mjere s predstavom "Moje istrijansko korona vjenčanje", a nakon toga uslijedile su još tri predstave. Iako je publika naučena na vizualno vrlo dojmljive predstave za djecu ovoga kazališta, vrlo su dobro prihvatili i one iz scene 15+.


Predstava "Kako preživjeti punicu" bit će reprizno odigrana u petak, 25. listopada u 20 sati u narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra. Bio je to povod za kratki razgovor s Majklom Mikolićem, ravnateljem Teatra Naranča.

Željni sadržaja

Scena 15+ Teatra Naranča već je postala nezaobilazni kulturni čimbenik u Puli, Istri, ali i šire.

- Apsolutno se mogu složiti s Vama. Pokazalo se u praksi ono što je bilo naše razmišljanje, a to je da su ljudi željni takvog sadržaja - duhovitih priča o našen čoviku i domaće beside. I uistinu sve četiri naše komedije nasmijale su publiku diljem Istre i Kvarnera.

Iako svaka predstava ima svoju specifičnost, čini se da ste izvrsno zaokružili šaroliki tematski spektar. Što sada slijedi, što pripremate?

- U pripremi je nova komedija koja nas očekuje početkom 2025. a ovoga puta bavimo se još jednom kultnom temom našeg poluotoka a to je kunfin među dva suseda. Goran Mihovilović se već bacio na posao tako da smo sigurni da nas i ovoga puta očekuje dobra zabava.

Kakav je interes publike i izvan Istre o tim univerzalnim temama?

- Na Kvarneru vlada veliki interes i sjajna je suradnja, te su naše predstave već postale redoviti gosti. Nadamo se da ćemo uspjeti nadvladati jednu malu predrasudu koja vlada da se "ne razumijemo" na nekim većim geografskim udaljenostima.

Iako je doba korone, u smislu lockdowna i izolacija, na sreću, iza nas, hoće li se ponoviti "Moje istrijansko korona vjenčanje" koje je kao prvijenac ove Scene označilo veliki uspjeh?

- Postoji velika želja i s naše strane da se ponovo odigra "Moje istrijansko korona vjenčanje" ali nekako nam dani i mjeseci prekratko traju uz sve naše druge obaveze i izvedbe. U svakom slučaju prvom prilikom kad se ukaže mogućnost nastojat ćemo ponovo zaigrati i podsjetit se onih nekih čudnim vremena koji nam sada djeluju kao SF film.

Zahvalni

Kakva je publika 15+, je li je lakše raditi za njih, ili za manju djecu?

- Naša publika, što dječja što odrasla, uvijek je jako zahtjevna, ali i zahvalna. Kroz 13 godina rada podigli smo ljestvicu očekivanja vrlo visoko i to je nešto što nas uvijek tjera da damo svoj maksimum kako ih ne bismo razočarali. Ali isto tako drago nam je da kad napravimo dobar posao i kad im se svidi rezultat našeg rada mnogi često pogledaju predstave po nekoliko puta, a kao nezavisnoj sceni izuzetno nam je važan svaki gledatelj i zato im na tome hvala.

Izazovi i poteškoće?

- Izazovi i poteškoće su uvijek prisutni, ali ne samo u kulturi. Međutim, ako radite ono što volite nema prepreke koju ne možete savladati. Zato pozivam sve da dođu po jednu dozu dobre volje i pozitive u petak, 25. listopada uz naše punice. Garantiramo da ćete otići kući s osmjehom na licu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter