I reprize na Maloj sceni oduševile kazališnu publiku

Majka i dijete: Ovosezonska pr(a)va pulska predstava INK-a

| Autor: Vanesa Begić
(Foto INK/Jelena Janković)

(Foto INK/Jelena Janković)


 I tako je pr(a)va pulska predstava Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, "Majka i dijete", ispraćena ovacijama tijekom svih četiriju izvedbi na Maloj sceni pulske kazališne kuće. U utorak je upriličena posljednja od za sada četiriju planiranih izvedbi, a brojna je publika u apsolutnoj tišini pratila predstavu, isprativši ovacijama djelo autora Jona Fossea u režiji Matije Ferlina.

Ponovno kući

Riječ je o, kako smo već više puta pisali, jednom od ranih dramskih tekstova iznimnog norveškog autora Jona Fossea, čiji jednostavan naslov snažno prikazuje niti malo lagan odnos majke i sina, duodramu o pokušaju komunikacije. Sjajni Jadranka Đokić i Ugo Korani, glumci koji su svoje prve korake napravili upravo na daskama pulskoga kazališta, vratili su se kući, što je publika prepoznala i nagradila aplauzima.

Riječ je o svojevrsnom povratku Matije Ferlina koji je sada, nakon brojnih europskih pozornica, umjetnički ravnatelj pulskoga INK-a te ujedno i režiser ove predstave, Ugo Korani prvi je put u naslovnoj ulozi jedne predstave u Puli kao afirmirani, višestruko nagrađivani glumac, a i povratak je to Jadranke Đokić jednoj sasvim pulskoj predstavi.

Kazališni izlet

Kazalište se obnavlja, prvi put se tu izvode veći radovi od 1989., kada je kazalište otvoreno i temeljito obnovljeno nakon dugog niza godina zatvaranja. Put do Male scene prolazi kroz sve prostorije gdje predstave nastaju - garderobe, prostorija gdje nastaju kostimi, gdje se glumci pripremaju za izvedbu, tako da je to i svojevrsni "work in progress","izlet" kroz sve kazališne prostorije, vidjeti mjesta gdje predstava nastaje.

Potom, prije predstave slijedi obraćanje Matije Ferlina publici, koji im objašnjava kako će, u slučaju potrebe, tijekom predstave moći izaći iz gledališta, a da ne prođu kroz scenu.

Bilo je lijepo vidjeti i pojedine pulske glumce, ne samo na premijeri, već i na reprizama predstave. Lijepo je što kolege idu kolegama na predstave. A Matija, Jadranka i Ugo svakako zaslužuju aplauze.

Oni koji nisu stigli pogledati ovu predstavu, moći će to učiniti za koji mjesec, kada će predstava ponovno biti na repertoaru INK-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter