Snažna priča o ljubavi i različitosti

U Malom rimskom kazalištu uskoro koncert songova iz mjuzikla "Most"

| Autor: Vanesa Begić
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Koncert songova iz mjuzikla "Most" bit će upriličen 18. kolovoza u sastavu Pulskog kulturnog ljeta u Malom rimskom kazalištu.

O tome je bilo govora na konferenciji za novinare u Galeriji Cvajner, gdje su mjuzikl predstavili povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner, kao osoba zadužena za odnose s medijima, poznati pulski odvjetnik Emir Kulenović, autor glazbe, Slavica Lončarić-Đugum, autorica libreta i Luka Mihovilović, redatelj izvedbe.

Gorka Ostojić Cvajner kazala je da je Emir Kulenović poznati odvjetnik, ali i pravi maestro, te da je vrlo poticajno i značajno što ovim projektom završava Pulsko kulturno ljeto, nova manifestacija koja je pod tim nazivom dovela pulskoj publici i gostima na pozornicama Arene i Malog rimskog kazališta značajna događanja.

- Zadovoljni smo što u Puli imamo tri fenomenalne pozornice, Arenu, Malo rimsko kazalište i Kaštel, a jedno sutra će to biti i Dom hrvatskih branitelja, kao pravi dom kulture. Ovo što će publika moći 18. kolovoza u 21.30 sati vidjeti na Malom rimskom kazalištu pod nazivom "Most" je iznimna, senzibilna, snažna priča o ljubavi, različitosti, podvojenosti, mržnji. Emir Kulenović je već gotovo 32 godine stanovnik Pule, a glazba je njegova velika ljubav, dolazi iz glazbene obitelji, bavio se i rockom i popom, bio je nagrađivan, kazala je Ostojić Cvajner.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Duško Marušić)

- Svaki od umjetnika dao je veliku ulogu u realizaciji toga projekta, a prvi korak za jedan cjeloviti, bogati mjuzikl koji donosi ljubavnu priču, jednu sasvim posebnu ljubavnu priču između Hrvatice i Muslimana prije, za vrijeme i nakon rata u Mostaru dogodio se još 2020. godine, kada je upriličen prvi koncert songova iz tog mjuzikla koji je u međuvremenu rastao, za koji dan će biti objavljen i moj istoimeni roman "Most", a na Malom rimskom kazalištu moći će se poslušati 19 od tih songova, kazala je Slavica Lončarić Đugum.

Emir Kulenović bio je jako ganut kada je govorio o tom projektu, uz posebne riječi zahvale svima koji su omogućili uprizorenje ovoga djela.

- Drago mi je da su svi suradnici prepoznali ovu priču. Bila su to jako teška vremena, i dalje mi je teško kada pomislim što se sve to dogodilo i što su ljudi činili jedni drugima. Za ovaj projekt imamo međunarodni tim, ali i sjajne umjetnike svjetske karijere. Almira Osmanović okupila je baletni ansambl, a i sama pleše za ovu prigodu, tu je i sjajan solist pjevač Tom Gaebel, kazao je Kulenović.

Luka Mihovilović silno se veseli režiji ovoga projekta, za koji je rekao da je specifičan, poseban i vrlo važan jer promiče općeljudske vrijednosti i ljubav.

Priča govori o sudbinskoj povezanosti obitelji Bevanda i Alihodžić, a znamo koliko su, od pamtivijeka, sudbinske povezanosti pojedinih obitelji bile zahvalni motiv u prošlosti.

Autori mjuzikla su osim Lončarić-Đugum i Kulenovića i Indira Kučuk-Sorguč, Sandy Lopičić i Amir Kazić Leo, glazbeni producent i aranžer Aleksandar Valenčić te Sandy Lopičić, a instrumentalni solisti Branko Sterpin (truba), Marijan Krajina (harmonika) i Francesco Squarcia (viola). Glume Olivera Baljak, Petar Baljak i Lucia Brkić, a dio dječjeg zbora su i Laura Valenčić, Leon Brčić te Tin Lekić Kulenović. Solisti pjevači su Vivien Galletta, Voljen Grbac, Amir Kazić-Leo, Tom Gaebel, Jozefina Jurišić, Branko Fučak, Tedi Grubica, Madea Market Sindik i Martina Majerle.

Za dizajn vizuala zaslužna je Matea Janković, a dizajn svjetla potpisuje Marko Bolković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter