Izložbe ULIKS-a

U znaku amaterskog stvaralaštva

| Autor: Vanesa Begić
(Privatna arhiva)

(Privatna arhiva)


U Galeriji Stari grad u Kandlerovoj ulici tijekom cijelog ljeta izmjenjuju se izložbe članova Udruženja likovnih i književnih stvaratelja Pula (ULIKS).

Početkom lipnja najprije se skupno predstavljaju članovi ovoga udruženja, a zatim slijede samostalne izložbe.

Od 30. srpnja do 7. kolovoza samostalno će se predstaviti radovima u tehnici akvarela Kata Žunić. Njezine samostalne izložbe su većinom tematskog sadržaja te na taj način potiče promatrača da otkriva svijet uhvaćenog momenta.

Ranije se tu predstavila i Željka Knežević izložbom »Vatrena stihija«, gdje donosi slike u tehnici akrila razigranih boja, apstraktnog izričaja.

Ivan Jozić predstavio se pak radovima »Liquid acryl art«, gdje svoja umjetnička djela stvara akrilnim bojama otopljenim u vodi koje razlijeva koristeći kao podlogu slikarsko platno.

Zlatko Devald radi najviše u tehnikama ulja i akrila na platnu ili šperploči. Njegovo slikarstvo uvijek se kretalo u granicama figurativnosti i bilo nadahnuto potragom za ljepotom u ljudima i prirodi oko njega. Fascinira ga ljepota krajolika i morfologija pejzaža.

Početkom ljeta održana je i izložba slikarskih radova jedanaest autora polaznika radionice ULIKS-a koji su se u galeriji Stari grad predstavili likovnim radovima nastalim u zadnjih godinu dana. Uglavnom su u njihovim radovima bili zastupljeni pejzaži, cvjetni motivi, mrtva priroda, pretežito figurativni radovi.

Autori te izložbe su bili: Slavica Kljajić, Mirela Križman-Šuran, Ingrid Cukon-Popovski, Eda Greblo, Branka Petković-Milić, Nevenko Stupar, Gordana Stojkovski, Dalibor Cukon, Mafalda Goldin, Milena Nataša Misdaris i Silvia Vesnaver Kuhar. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter